ANKARA/SÖZCÜ

TBMM eski Başkanı AKP'li Köksal Toptan, 2008 yılında kadın milletvekillerinin eşlerini yemeğe davet etti. Davetliler arasında HDP'li Fatma Kurtulan'ın Kandil dağındaki bölücü terör örgütü üyesi ''Piro'' kod adlı eşi, Salman Kurtulan da vardı. Fatma Kurtulan ''Eşimin mazereti var gelemeyecek'' dedi.

Aradan 7 yıl geçti. Bu kez TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan günü yapılacak Meclis'in 95. yıl kutlama törenleri ve resepsiyonuna, 4 aydır cezaevinde bulunan Samanyolu Yayın grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı davet etti. Karaca'nın oğlu ''Babamın mazereti var, gelemeyecek'' dedi.

Çiçek'in gönderdiği eşli davetiye, Karaca'nın Silivri Cezaevinde tutuklu olması nedeniyle oğlu Sıdkı Karaca'ya ulaştırıldı. Sıdkı Karaca, twitter hesabından bir açıklama yaparak ''Cemil Çiçek, Meclis'in 95. yıldönümüne babamı da davet ediyor. Tutukluluğunu bilmiyor sanırım?" diye yazdı.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan da 27 Kasım 2008'de Meclis'teki kadın milletvekillerinin eşlerini yemeğe davet etmiş ve 35 kadın vekilin eşine davetiye göndermişti. Ancak bu isimler arasında dönemin HDP Van milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşi Salman Kurtulan da vardı.



Köksal Toptan, bölücü örgüte katılarak dağa çıkan ''Piro'' kod adlı Salman Kurtulan'a da yemek davetiyesi gönderilmesi üzerine özür diledi ve ''Bunu yapmamız lazımdı, arkadaşlarımızın dikkatsizliği böyle bir sonuç doğurdu' dedi.

Fatma Kurtulan da 1992 yılında evlendikten sonra dağa çıkan ve ''Terör örgütü üyesi olma'' suçundan yıllardır aranan eşine davetiye gönderilince, ''Ne diyeyim şimdi'' açıklaması yapmıştı. TBMM Başkanlığına da Salman Kurtulan'ın ''Ankara dışında olduğu gerekçesiyle yemeğe katılmayacağı” yolunda mazeret bildirilmişti.

Meclis'te temizlik var

Meclis'te temizlik var