Asuman ARANCA / ANKARA

İzmir'in Çiğli ilçesindeki 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda kamera montajı yapmak için çıktığı çatıda asma tavanın çökmesi sonucu düşerek şehit olan Astsubay Gökhan Yıldırım’ın ölümünde suçlu bulunamadı. Bilirkişiler, kamera montajının tedarikçi firma yerine Yıldırım’a yaptırılmasını da “Olağan” buldu.

Astsubay Başçavuş Gökhan Yıldırım, 7 Mart 2015’de, İzmir'in Çiğli ilçesindeki 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda paraşüthane olarak adlandırılan binanın dışına kamera yerleştirmek için çatıya çıktı. Bu sırada asma tavanın çöktü ve 4 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

SUÇLU YOK

Yıldırım’ın ailesinin avukatı Erkan Akkuş da, montajı satıcı firma yerine Yıldırım’a yaptırdığı ve gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle 2. Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral ve rütbeli personel hakkında suç duyurusunda bulundu. Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı soruşturma açtı.

Soruşturma sırasına hazırlanan bilirkişi raporunda “2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görev yapan rütbeli personelden kimsenin herhangi bir kast, ihmal, kusur yada sorumluluğunun olmadığı sonucuna varılmıştır” denildi. Bilirkişilerin, kendilerinden daha üst rütbeli olan komutanları hakkında “kusur var” tespiti yapıp yapamayacakları da tartışma konusu oldu.