6. Ulusal Proje Meslek Konferansı UPMK2015, 12 Mart 2015 günü, Ankara Mövenpick Hotel'de düzenleniyor. Konferans kapsamındaki ödül töreninde TPYME "Çetin Ceviz" Proje Yöneticisi Ödülleri de sahiplerine verilecek. Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü TPYME'nin geleneksel yıllık buluşması olan UPMK; kamu ve özel sektörden tüm proje yöneticilerinin buluştuğu, Proje Yöneticiliği mesleğinin tanıtıldığı, mesleki sorunların konuşulduğu, yöntemlerin paylaşıldığı, proje yöneticilerinin ulusal konulara ve sorunlara dair söz sahibi olmasının sağlandığı, sosyal bir etkinlik. Bu etkinliğin ana çerçevesini "Proje= Hayat , Hayatını İyi Yönet" yaklaşımı oluşturuyor.

Bu yaklaşım ile bu yılki konferansın ana teması "Değer Katma Sanatı" olarak belirlendi. Konferans kapsamında ise; sunum, panel, poster yarışması etkinlikleri ve TPYME "Çetin Ceviz" Proje Yöneticisi Ödül Töreni yer alıyor. Proje Yöneticisi Ulusal Meslek Standardı'nın yaygınlaştırılması ve mesleğe katkı verenleri teşvik etmek amacı ile ilk kez 2014 yılında UPMK kapsamında verilen TPYME "Çetin Ceviz" Proje Yöneticisi Ödülleri, 2'nci kez 12 Mart akşamı sahipleri ile buluşuyor.

TPYME "Çetin Ceviz" Proje Yöneticisi Ödülleri ; En İyi Kadın Proje Yöneticisi, En İyi Erkek Proje Yöneticisi, En İyi Genç Proje Yöneticisi, En İyi Kadın Proje Yönetici Yardımcısı, En İyi Erkek Proje Yönetici Yardımcısı, En İyi Kadın Proje Ekip Üyesi, En İyi Erkek Proje Ekip Üyesi ve En İyi Proje kategorilerinde verilecek. Kategoriler arasına, gençlerin de proje yönetimi mesleğine farkındalığının arttırılması amacı ile bu yıl ilk kez "En İyi Genç Proje Yöneticisi” kategorisi ilave edildi.

Mesleki gelişimi önemseyen ve tüm sektörlere açık olarak yapılan bu ödüllere, 15 Şubat 2015 akşamına kadar aday gösterilmesi isteniyor. Bu konuda bireysel başvuruların dışında, özellikle STK'lardan, kurum ve kuruluşların proje birimleri ve İK bölümlerinden aday gösterme konusunda özellikle destek bekleniyor. Düzenlemesinin NORM Eğitim Danışmalık Derneği tarafından yapıldığı UPMK2015'e katılım ve TPYME "Çetin Ceviz" Proje Yöneticisi Ödülleri'ne aday gösterme konularında, www.upmk.org veya upmk@norm.org.tr mail adresindenm iletişime geçilebilir.