HDP İl Seçim Komisyonu üyeleri ile sendika yöneticilerin de bulunduğu sohbette, Hüseyin Karakoç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü geçmişte olduğu gibi bugün de işçi kesiminin taşıdığı öneme dikkat çekerek, "1 Mayıs'ta İzmir'de hep birlikte olacağız" dedi.

Taksim Meydanı'nın kutlamalar için yasaklanmasının önümüzdeki 1 Mayıs için en büyük olumsuzluk olduğunu söyleyen Kürkçü, HDP'nin seçim bildirgesinde işçiler ve emekle ilgili bölümlerin Türk-İş, DİSK, ve Hak-İş başta olmak üzere sendikalardan görüş alınarak hazırlandığını söyledi. Kürkçü sendikalardaki örgütlenmede kadın sayısının önemine de vurgu yaparak, “Umarız bir dahaki ziyaretlerimizde sizin yanınızda bir kadın eş başkan da görebiliriz" dedi.

Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç da ziyaret sırasında 70 bin üye tabanıyla İzmir'deki örgütlenmelerinin başarısından söz etti ve “Emekçiler olarak görevimizi biliyoruz. Sendikalarla seçim sürecinde yaptığınız görüşmeler bizim açımızdan da çok önemli" dedi.