
Habip ATAM (SÖZCÜ)
İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, dün gece 39 ilçede uygulama yapıldı. "İstanbul’da huzurun temini için" planlandığı belirtilen çalışmaya, çeşitli şube ve ilçelerde görevli 4 bin polis katıldı. Akşam saatlerinde başlayan uygulama öncesi, sivil ve resmi ekipler, belirlenen yerlerde toplandı. Ardından gruplara ayrılan polisler, amirlerinin talimatıyla bir anda sokaklara dalıp arama yaptı. Şüpheli görülen kişiler, durdurulup kimlik sorulurken, işyerlerinde de denetleme yapıldı. Trafik ekipleri ise, sürücüleri durdurarak, evrak ve araçları inceledi.
229 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışmada, 21 bin 466 kişinin GBT (Güvenli Bilgi Taraması)'si emniyet sisteminden sorgulandı.
Haklarında arama kararı bulunan 229 kişi gözaltına alındı. Tek uygulamada en çok gözaltı yapılan, uygulamada 18 silah çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirildi. Aramalarda ayrıca, çeşitli türlerde toplam 615 gram uyışturucu ele geçirildi.
55 BİN 589 LİRA CEZA KESİLDİ
Trafik ekipleri tarafından ise 2 bin 216 araç durduruldu. 81 araca işlem yapıldı. 14 araç trafikten men edilirken 84 araca işlem yapılarak 55 bin 589 TL para cezası kesildi.
Öte yandan, pasaportu olmayan 2 kadın şahıs hakkında işlem yapılırken 408 işyeri denetimden geçirildi. Bu iş yerlerinden 3’ü mühürlenirken 7 işyerine idari para cezai uygulandı. Yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 5 asker kaçağı askerlik şubesine teslim edildi.
