Melek Hu, Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa oyunlarında masa tenisinde bronz madalya kazandı.Fenerbahçeli milli masa tenisi oyuncusu Melek Hu, Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda Slovak rakibini setlerde 4-1 yenerek bronz madalyaya ulaştı. Peki Melek Hu kimdir? Melek Hu'nun şampiyonlukları, Fenerbahçe'ye gelişi ve daha fazlası...

MELEK HU KİMDİR?

Asıl adı Hou Mei Ling olan Melek Hu1989 doğumlu Çin asıllı Türk masa tenisi oyuncusu, 2007 yılında Fenerbahçe tarafından transfer edilmiştir. Türk vatandaşlığına geçmesini müteakip, Melek Hu adını aldı ve Türk milli takımı adına da mücadele etmeye başlamıştır. 2-6 Nisan 2008 tarihlerinde Fransa'nın Nantes kentinde yapılan Avrupa Olimpiyat Seçme müsabakalarında tüm maçlarını kazanıp şampiyon olarak Olimpiyat Oyunları'nda yarışmaya hak kazanan Melek Hu, Türkiye'yi masa tenisi dalında temsil edecek ilk sporcu olarak tarihe geçmiştir. Melek Hu olimpiyatlardaki ilk tur müsabakasında Tayvanlı Li-Chun Pan'ı 4-1, ikinci tur müsabakasında ise Alman rakibi Elke Schall'i 4-2 yenerek üçüncü tur müsabakasında Japonya'dan Ai Fukuhara ile karşılaşmaya hak kazanmıştır. Ancak rakibine 4-1 yenilerek olimpiyatlara veda etmiştir.

Ancak Melek Hu aldığı bu galibiyetlerle Türkiye'ye Olimpiyat tarihinde masatenisi branşında ilk galibiyetlerini kazandırmıştır.

Melek Hu Olimpiyatlardaki bu başarılarının ardından, 4-7 Eylül 2008 tarihinde Bulgaristan'ın Pernik şehrinde yapılan 21 Yaş Altı Balkan Oyunları'nda şampiyon olarak bir başka başarıya imza atmıştır. Aynı oyunlarda Melek Hu, bir başka Fenerbahçeli sporcu Ildız Meral Ali ile çiftlerde Balkan ikincisi olmuş ve Türkiye'nin bu oyunlarda hem erkeklerde hem bayanlarda Balkan Şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olmuştur.

Melek Hu, Fenerbahçe forması altında da sarı-lacivertli takımın 2007-08 Süper Lig ile 2006-07 ve 2007-08 Türkiye Kupası şampiyonluklarına da büyük katkı sağlamıştır.

Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz Oyunları'nda birinci olarak bu spor dalında Türkiye'nin kazandığı ilk Akdeniz Oyunları altın madalyasını kazandırdı.

1,71 boyunda ve 55 kilo olan Melek Hu 40 kere milli takıma seçilmiştir.