İlçedeki 124 mahallenin muhtarlık binalarını aynı mimari ve aynı büyüklükte yapmayı planlayan Çankaya Belediyesi, bir muhtarlık binasının inşasını 4 günde tamamlayacak.

Belediye ve muhtarlar arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla mart ayında Muhtarlık İletişim Merkezi’ni hizmete açan Çankaya Belediyesi, şimdi de muhtarlık binalarının fiziki koşullarını iyileştirmek için kolları sıvadı. 124 mahallede yapılacak çalışmanın ilki Mebusevleri Mahalle Muhtarlık binasında başladı. Belediye, yılsonuna kadar 20 muhtarlık binasını yenilemiş olacak.

TAŞDELEN: ÇANKAYA HALKI HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK
Muhtarlık kurumunun halka en yakın yerel yönetim birimi olduğunu ve muhtarların adeta mahallelerin belediye başkanları olduğunu kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Muhtarlarımızın mahalle sakinlerini karşıladığı muhtarlık binaları, konfor ve görünüm itibariyle yeni bir yapı olarak hizmet verecek. Muhtarlarımıza her konuda olduğu gibi kendi ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekânlar yaratmayı önemsiyoruz. Bu dönem boyunca tüm muhtarlık binalarımız yenilenmiş olacak. Çankaya halkı her şeyin en iyisine layık. Seçimlerde gösterdikleri teveccühü boşa çıkarmayacağız çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mebusevleri Mahallesi Muhtarlığı’nda başlanan yenileme çalışması sırasında muhtarlık binasının bulunduğu Hadiye Tuncer Parkı içinde de yenileme çalışması yapılıyor. Parkın yıpranan duvarları yıkılarak yeniden duvar örülme işlemi yapılacak.