Şenol GEZER/SÖZCÜ
Saldırgan Uğur A.nın PKK'yı desteklediğine ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.



Ahmet Hakan'a saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilenlerden Uğur A'nın geçmiş dönemlerde birçok kez PKK kaplarını ziyaret ettiği öne sürüldü.
A'nın bir dağ kampında teröristlerin girdiği kıyafetle fotoğraf çektirdiği ve ypg-ypj ibareli tişört giydiği tespit edildi.

Öte yandan A'nın ağabeyi Seyhan  A.'nın da terör örgü PKK'ya üye olmaktan suç kaydının bulunduğu ortaya çıkmıştı.

SALDIRIDAN İLGİNÇ İSİMLER ÇIKTI

İstanbul'da Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a, Nişantaşı'ndaki evinin önünde saldıran şüphelilerin sayısı 7'ye yükseldi. Hakan'a saldıran 4 kişiyle irtibatlı oldukları belirlenen 3 kişiden biri Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in yakın dostu çıktı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Saldırının ardından gözaltına alınan Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman, önce Asayiş Şube'de ardından da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınmıştı. 1 Ekim'den beri devam eden sorgulama sona erdi. Şüphelilei çapraz sorguya alan Organize Şube, önceki gün  Nezih Ö. Soner A. ve eski Özel Harekat polisi Yahya Kemal G.'yi gözaltına aldı. Böylece şüpheli sayısı 7'ye yükseldi. Yahya Kemal G.'nin ismi, sol bir örgüte yönelik 1992'deki Çiftehavuzlar Operasyonu'nda da geçmişti. Baskının ardından Yahya Kemal G.'nin yanı sıra İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın'ın aralarında bulunduğu polisler, yargılamanın ardından beraat etmişti.

SORGUYA ALINDILAR

Hakan'a saldırın ardından sorgulanan 7 kişi, dün, saat 09.45 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.  Sağlık kontrolünden geçirilen saldırganlar, daha sonra savcılık sorgusu için Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na götürüldü.