Şanlıurfa'nın Suruç'ta canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Suruç'ta Amara Kültür Merkezi bahçesinde meydana gelen bombalı saldırı sonucu son rakamlara göre 28 kişi öldü ve yaralı sayısı 100'e yakın. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde patlamanın bir canlı bomba saldırısı olduğu iddia ediliyor. İddia'ya göre Suruç saldırısını 18 yaşında IŞİD sempatizanı bir kız gerçekleştirdi.

KOBANİ'YLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILIRKEN!

Suruç'taki patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Kobani ile ilgili düzenlenen bir eylemde yaptığı basın açıklaması yaptığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. Gelen ilk bilgilere göre olay yerinde onun üzerinde ölü var. Bölgedeki hastanelere 40'ın üstünde yaralının sevk edildiği olay yerinden gelen bilgiler arasında.



GÖRGÜ TANIĞI: Canlı bomba saldırısı olabilir...
Yaşanan dehşeti bölgede bulunan görgü tanıklarından Garip Çelik şunları söyledi:
"Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarda Kobani'ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik.

Gerçekten şok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı. Ambulanslar çok geç geldi. Araçlar yaralıları almak istemedi, kargaşa çıktı. Polisler havaya ateş etti. İnsanlar ağlayarak geliyor. Sabah yolda kontrol yoktu ama sonra gelenler kontrol edildi alana gelirlerken. Planlanmış olabilir. Biz İstanbul’dan geldik. Dün yola çıkıp geldik. Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapılıyordu. Patlama olurken kameram açıktı çekim yapıyordu, alttan üste doğru patlama oldu. Mantık olarak poşet içinde veya yerde olması mantıklı gelmiyor, canlı bomba ihtimali var. Kitlenin tam ortasında oldu. İstanbul’dan birlikte geldiğim arkadaşlarım hayatını kaybetti."