Ankaralı Namık ismiyle bilinen sanatçı Namık Uğurlu dün akşam saatlerinde Keçiören'deki 7. katta bulunun apartman dairesinden düşerek öldü. Ailesiyle birlikte yaşayan Uğurlu "hava almak" için çıktığını söylemiş. İlk bulgular Uğurlu'nun intihar ettiği işaretlerini gösterse de emniyet güçleri tarafından ölümü araştırılıyor.

Sosyal medyayada sanatçının ölümü ile ilgili çok sayıda üzüntü belirten paylaşım yapıldı... Konuyla ilgili "şakaların" da yapılması ise tepki çekti.

Twitter'da öne çıkan tepkiler şu şekildeydi:

Doğa Rutkay: Ankaralı Namık'ı kaybetmişiz... Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim. Bizim oyunumuza da konuk gelmişti, ne kibar insandı...

Gülben Ergen: Nur içinde uyu Ankaralı Namık... Bu şöhret denen yolun bilinmeyen kederleri, ağır seenişleri, iç yaraları demek seni de yakmış... Sevildiğin, dinlendiğin konuşulsun ardından dilerim. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim..

Ece Erken: Ankaralı Namık vefat etmiş, Allah yakınlarına sabır versin, çok üzüldüm...bir çok kez konuk etmiştim programıma, çok sevilen bir isimdi...

Sinan Koç: Ankara havalarına değişik renk katan, bizlere sevdiren güzel insan, sanatçı Ankaralı Namık mekanın cennet olsun.

Canan İrem: Ankaralı Namık denilince hep gülümserdik, kötü bir şey anımsatmazdı bu isim, ta ki bugüne kadar.

Tuna Yüksel: Ankaralı Namık vefat etmiş, çok üzüldüm. bu durumdan mizah yapılmaya çalışması daha fazla üzdü. mekanı cennet olsun…

Gurkanmert86: Bizim bildiğimiz ölünün arkasından rahmet okunur şarlatanlık yapılmaz. Toprağın bol olsun Ankaralı Namık.

Şehrazat: Ankaralı Namık vefat etmiş! 7. kattan düşmüş! Allah yakınlarına sabır versin. Allah rahmet eylesin. Gencecik daha :(




ANKARALI NAMIK KİMDİR?

Namık Uğurlu  6 yaşında eline aldığı sazı ile önceleri Sazcı Namık, Ayarcı Namık lakaplarıyla tanınmaya başladı. Sanatçı, asıl şöhreti Ankaralı Namık adıyla kazandı.  Ankara'nın şimşir kaşıklarla müzikleri yapılan havalarına, esprili sözleri de ekleyerek,müziğin ülkenin her tarafına yayılmasında büyük katkısı olmuştur.

Ankara’dan bağımsız milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, Ankara Eczacıspor Kulübü Başkan Yardımcılığı’nı ve Tüm Türkiye Çalışan ve Emekliler Birliği Genel Başkan vekililiğini yürütüyordu.