Facebook, videolardan alınan reklam gelirlerini bu klipleri yükleyen kişilerle paylaşacak. Facebook’ta "Tavsiye Edilen Videolar" adlı bir bölüm olacak. Burada farklı videolardan klipler olacak ve aralara reklam serpiştirilecek. Uzun süre izlenen videoların sahipleri gelirden daha fazla pay alacak. Reklam gelirlerinin yüzde 45'i Facebook'a ait olacak. Facebook'a yüklenen videoların günde toplam 4 milyar kez izlendiği belirtiliyor.

Youtube'un pazar payı düşebilir

IHS danışmanlık şirketinden reklam uzmanı Eleni Marouli, bunun YouTube’a tehdit oluşturabileceğini söyledi. Marouli, "Facebook var gücüyle video pazarına giriyor. Aralık 2014'te Facebook, video izlenme oranında ilk kez YouTube'u geçti. Gelecek yıldan itibaren YouTube'un pazar payının düşmesini bekliyoruz" dedi. YouTube, içerik yaratıcılarına videolardan önceki reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 55'ini verirken, Facebook bu yüzde 55'i birkaç içerik yaratıcısı arasında paylaştıracak.

"İnternette reklam gelirlerinin dörtte biri Facebook'un olacak"

Eleni Marouli, "Bu sıradışı ya da cömert bir model değil. Ancak Facebook'la YouTube arasında video sahiplerini kendilerine çekmek için parasal bir savaş yaşanabilir" dedi.

Facebook'un 2015'in ilk üç aylık döneminde elde ettiği 3.3 milyar dolarlık reklam gelirinin yüzde 73'ü mobil reklam gelirlerinden oluşuyor.