Facebook; bildirimler sekmesini kullanıcıların sosyal ağdaki davranışları, ilgi alanları, uygulamayı açtıkları zaman ve konum gibi parametrelere göre bildirim, hatırlatma ve bağlamsal öneriler sunan bir tür kişisel asistana dönüştürüyor. Özellikle mobil kullanıcıların fazlasıyla işine yarayacağa benzeyen yeni bildirimler, Google Now servisini andırıyor. Yeni bildirim merkezinde yaklaşan önemli olaylar kullanıcıya daha derli toplu halde aktarılıyor. Günün maçları, TV dizileri, doğum günleri, hava durumu gibi gelişmeler bunlardan bazıları. Sayfa beğenileri ve arkadaşlarınıza göre değişen bu bildirimleri isteğe göre şekillendirmek mümkün.

Şehir ya da yurt dışında yaşayan bir arkadaşınız yakınınıza geldiğinde; yaşadığınız şehirde paylaşılan popüler haberler; hava durumu güncellemeleri; yakınınızdaki bir sinemada gösterime giren filmler ya da Facebook sayfaları’nın bağlantılarıyla birlikte yeme içme mekanları yeni sekmeye eklenen bildirimler arasında yer alıyor.

Facebook, yeniliği önümüzdeki haftalarda başta ABD olmak üzere Android ve iOS uygulamalarında devreye alacağını söylüyor.