Çocuklar için çeşit çeşit oyuncaklar üreten dünyaca ünlü firma Hasbro, Joy for All adını verdiği bir robot kedi ile yaşlılar için zaman geçirebilecekleri bir oyuncak üretmiş oldu.

Webtekno’da yer alan habere göre Hasbro tarafından üretilmiş olan bu robot kedinin üretim amacı ilerleyen yaş sonucunda yaşlı bireylerin yaşadıkları yalnızlık sorunları için zaman geçirebilecekleri bir oyuncakları olması şeklinde belirtiliyor. Piyasada hali hazırda bulunan oyuncak kedilerden farklı olarak bir akıllı oyuncak kedi robotu olarak farklı durumda olan Joy for All'a baktığınızda gerçek bir kedi görünümü sergilemesiyle ön plana çıkıyor.

İçine yerleştirilmiş birçok sensör ile oyuncağa dokunulduğu andan itibaren tepki verebilen bu robot, kedi ses olarak da geçek kediler ile oldukça benzer bir ses çıkarıyor ve okşandığı zaman mırlamaya ve titremeye başlayan kediler ile aynı tepkiyi veriyor. Aynı zamanda yanaktan sevme durumunda yanaşıp kendini okşatma hissiyatına sahip olan Joy for All'da bu durumun gerçekleşmesi için robotun sol yanağını okşanması gerektiği bilgisi yer almakta.

Fazla sevildiğinde ise şımararak sırt üstü yatan robot kedi, gerçekleri gibi karnından okşanmasını isteyebiliyor. Sırtını okşadığında ise mırlayarak hafif titreme mekanizmasını devreye sokuyor. Belli bir süre okşadıktan sonra kendini uyku moduna alarak gözlerini kapatıp uyumaya başlıyor.

Farklı tüy renklerine sahip olan bu robot kedi 100 Dolar fiyatıyla 5 ila 105 yaş arasındaki herkesin kullanımına uygun olarak satışta.