Yapışkan, yakıcı, nemli sıcak hava ülkenin tamamına yayıldı. Bazı şehirlerimizde 40 dereceye kadar çıktı. Bunaltıcı. Bayıltıcı. Avrupa’dan geldi diyorlar.
Dün haberler şöyleydi:
Haber 1:
17 Aralık’ta bakan oğullarının döviz dolu kasaları ile döviz saklı ayakkabı kutularını ortaya çıkartan büyük “rüşvet operasyonun” ardından uzun süre geçtikten sonra Polis, tapu müdürlüklerinde “rüşvet karşılığı işlem yaptıkları iddiasıyla 30 kişiyi“ gözaltına aldı.
Haber 2:
AKP’li Çaydeğirmeni Belde Başkanı Satılmış Gebeş ile AKP’li eski milletvekili Özcan Ulupınar iftar sofrasında önce küfürleştiler ve sonra birbirlerinin üzerine yumruklarını sıkarak ve küfürler savurarak yürüdüler.
Haber 3:
AKP’nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç, 20 yıldır girdiği bütün seçimleri kazanması için destek verdiği Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında şu iddiayı ortaya atmıştı: “Terbiyesiz. Haysiyetsiz. Tetikçi. Yalancı. Belediye Başkanı olmak için oy isterken bu yapının (Fethullah Gülen’in) kucağına oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel sattı. Yurt yerleri verdi. İmar planlarında değişiklik yaptı. Şimdi havlıyor. Bir yere (Tayyip Erdoğan’a) yaranmak istiyor.” Bu konuşma üzerine vatandaşlar suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Melih Gökçek hakkında soruşturma açmıştı. Soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Dosya kapandı.
Haber 4:
Yüce Divan’da yargılanmaktan kurtulan 4 bakandan biri Erdoğan Bayraktar’ın odacılığını yapan ilkokul mezunu Ali Karamahmut’un önce KİPTAŞ’da tapu şefliği, oradan TOKİ’ye bağlı Emlak Yönetim A.Ş’de Genel Müdür Yardımcısı olduktan sonra Genel Müdür koltuğuna da oturduğu, kardeşlerini ve yeğenlerini TOKİ’de işe yerleştirdiği gibi ailesine TOKİ’den ev de aldığı ortaya çıktı.
Haber 5:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan ve “milletin a’...na koyacağız...” cümlesiyle de dünya ölçüsünde ün kazanan Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e karşı Artvinliler, Türkiye’nin en büyük çevre davasını açtılar. Cengiz Holding’in ise madene başlamadan önce Artvin Valiliği’ne yüklü miktarda yardım ve bağış yaptığı ortaya çıktı.
Haber 6:
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, adı “Beştepe Külliyesi” diye değiştirilen kaçak Ak Saray’ın inşa edildiği Atatürk Orman Çiftliği içindeki araziyi “Gelişim Proje Alanı” ilan eden Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Kaçak Saray’ın adalet önünde kaçacak yeri kalmadı.
Haber 7:
Alman kayyum heyeti, İstanbul’daki Deniz Feneri davasında verilen beraat kararına itiraz etti. Alman heyeti sanıklar tarafından kullanılan 41 milyon Euro’nun peşine düştü. 20 sanık arasında Cumhurbaşkanı’nın uçağına aldığı RTÜK eski Başkanı Zahid Akman da bulunuyor.

* * *

Hava bunaltıcı.
Yapışkan. Yakıcı.
Çürüme tavan yaptı.

Vergini de açıkla!


Kent rantlarını çalan hırsızlara karşı 20 yıldır mücadele veren CHP’li Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın gündüz vakti burnu kırılarak dövülmesinin hemen ertesinde CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP milletvekili seçilen eşi Gamze İlgezdi’nin “4 Kanatlı Rezidans”ta 3 milyon 168 bin TL’ye 3 daire birden alabilmesine açıklık getirmek için mal varlığını açıkladı ve “varlıklı biriyim“ dedi. Katlarını ve arsalarını belediye başkanı olmadan önce inşaat şirketinin yaptığı başarılı işlerden kazandığı parayla aldığını anlattı. Bu kazanılmış paranın karşılığında ne kadar vergi ödediğini ise açıklamadı. Belediye Başkanı’nın “varlıklıyım” açıklamasını yayınlayan gazeteciler de “varlıklandığın yıllarda ne kadar vergi ödedin? Belgelerini göster.” sorusunu sormadılar.