Tek tek takip edilecekler. Tek tek hesaba çekilecekler. Başbakan böyle söz verdi.
Halkın gazını alma mı?
Gafletten uyanma mı?
Sonuca bakacağız.
Sıcak takip; Irak içlerine Kandil’e doğru yapılırdı. Şimdi sıcak takip Suriye içlerine sadece IŞİD’e doğru yapılmakla kalmayıp, hem de PKK’nın Kandil’ine doğru yürünecek ve içeriye Türkiye’nin kendi şehir ve kasabalarında da “egemenlik hakkının kullanımı sadece halkı temsilen Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir, hiçbir başka güçle paylaşılamaz” denilecek.
Pasif savunma bırakıldı.
Aktif savunmaya geçildi.
IŞİD ile PKK aynı sayıldı.
İkisi de denize dökülecek yani dağlarda dökülecek deniz olmadığı için “Türkiye sınırları dışına atılıp” bir daha içeri sızmamalarına fırsat verilmeyecek.
Gaz alma mı!
Uyanma mı?
Göreceğiz.

* * *

Sıcaktı, sıcak!
48 saat çok sıcaktı.
IŞİD, Suruç’ta canlı insan bombası patlattı. 32 genci öldürdü. Anlayamadık! Canlı insan bombası o kültür merkezine nasıl elini kolunu sallayarak girebildi? PKK, Ceylanpınar’da polislerin evini bastı, 2 polisi şehit etti. 2 polisi şehit eden PKK’lı terörist nasıl elini kolunu sallayarak polisleri öldürdüğü üçüncü kata tırmanabildi? Onu da anlayamadık! Diyarbakır’da 2 polis, “trafik kazası var, gelin...” diyerek tuzağa düşürüldü ve PKK’lıların kullandığı uzun menzilli silahla şehit edildi. IŞİD, Kilis’in Elbeyli İlçesi’nde sınır karakoluna ateş açtı, Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etti. 40’a yakın insanımız son 48 saat içinde öldürüldü.

* * *

Bir yanda IŞİD.
Sivilleri vuruyor.
Bir yanda PKK.
Askerleri şehit ediyor.
İkisi de sınırın dışında yuvalanmış fakat sınırın içinde istedikleri gibi faili meçhul yapabilir olmuşlardı.
Onlara göz yumulmuştu.
Ve takip yeni başladı.
Savaş uçakları havalandı.
Güdümlü füzeler atıldı.
Karargahları vuruldu.
Tanklar sınırı geçti.
Ülke çapında operasyon başladı İstanbul dahil büyük şehirlerde PKK ve IŞİD destekçisi noktalara baskın yapıldı. 251 kişi yakalandı, gözaltında sorguya alındı. Yarısından fazlası yabancı kimlikli çıktı.

* * *

Sonunda Türkiye Ortadoğu’daki oyuna girdi. Türkiye IŞİD’i havadan bombalayan ABD ve diğer koalisyon güçlerinin pasif ortağıydı, aktif ortağı oldu. Adana İncirlik üssü ABD savaş uçaklarına açıldı. Türk savaş uçaklarının Suriye’de IŞİD karargahlarını bombalaması için gerekli izin Esad yönetiminden alındı. Bu iznin alınmasına ABD’nin aracılık ettiği haberi verildi. Yani ABD, Esad ile Tayyip Erdoğan’ı konuşturmuş oldu. Bu bilgiyi Başbakan Davutoğlu anında yalanladı. Türkiye hem koalisyon güçleriyle birlikte ve hem onlardan bağımsız olarak; hem IŞİD’i ve hem PKK’yı hem içerde ve hem dışarda sıcak takiple vuracak.
Son 48 saatin özeti bu!
Gelecek 48 gün ne olacak?
Göreceğiz.

Ana uçağı!


SÖZCÜ Ankara muhabiri Deniz Ayhan, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kara kutusu olarak bilinen bir yakınının “ANA” adlı Başbakanlık uçağına binip Ramazan Bayramı öncesi annesini ziyarete gittiği” haberini yazdı. Haberin içinde “devlet uçağı ANA’nın kişinin annesini özel ziyaretinde kullanıldığı bilgisi cumhurbaşkanına da iletildi” ayrıntısı da vardı. İki gün geçti hiçbir ses çıkmadı. Başbakan da susuyor, cumhurbaşkanı da... Ana uçağı ile annesinin elini öpmeye giden partili bu önemli adam kim? Ona uçağı kullanma iznini kim verdi? Uçağı Başbakan’dan habersiz mi alıp gitti?