Suudi Arabistan, dünya icatlar tarihine sadece bir tek yeni buluş getirebildi. Biz de bu buluşu taklit ettik. Buluşu yapan “Arap Büyüğüne” öykünüp yeniliği Türkiye’ye taşıdık.
Çok yanarım!
Onu da eksik taşıdık.
Büyük Arap Büyüğü Kral Abdullah, Allah rahmet eylesin, 91 yaşında öldü. Onun yerine 79 yaşında yaşayan Arap Büyüğü Prens Salman, geçti. Yeni Kral, yeni buluşu yaptı.
Kendisi kutsal doğmuştu.
Kartonu da kutsallaştırdı.
Kral Salman’ın Suudi kıyafeti içinde ve bütün ölçüleri bire bir tutturularak “kartondan maketi” yaptırıldı. Kopyalandı, çoğaltıldı. Canlıymış, eti, kemiği varmış gibi duran Karton Kral, ülkesinin en uzak şehirlerine, kasabalarına, meydanlara yerleştirildi. Her Karton Kral’ın arkasına da bir canlı adam koydular. Bu canlı adamlar, kralın beyaz uzun entariye benzeyen giysisinin arkasına geçip kendilerini gizleyerek ve kolundan canlı ellerini “öpülecek pozisyon vererek” çıkarttılar. Sıraya giren Suudi vatandaşları yeni krallarının elini öptüler.
Karton böyle kutsallaştı.
* * *
İşte bu buluşu Ankara’da düzenlenen “Rize Günleri Etkinliği” sırasında Türkiye’ye de taşıdılar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın birebir büyüklükte resminden “karton maketini” canlıymış, gerçekten oymuş gibi yaptılar. Halkın hizmetine açtılar.
Fakat canlı eli unuttular.
Vatandaş yine de koşuştu.
“Ona dokunmak ibadettir!”
Kimisi, “Kutsal Karton olmuş Tayyip Bey”in yanında durdu, fotoğraf çektirdi. Kimisi elini yarım daire yapıp  arkasından omuzuna attı. Kimisi koluna, beline, boynuna samimiyetle sarılmaya kalktı. İşte o anda 2 koruma aynı anda birden öne atıldılar:
Sarılma yok!
Dokunma yok!
Laubali hissiyat yok.
Vatandaşı uyardılar:
O bir kutsal.
Sen bir fanisin!
Vatandaş mağdur oldu.
Öpülecek  canlı el unutulmuştu.
* * *
Rize etkinliğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Kutsal Karton” olma durumuna düşürülünce; onun desteği, isteği, arzusu, dirayeti ve diretmesiyle Başbakan olan Ahmet Davutoğlu da “Kağıt Kaplan” benzetmesini hak etti.
Önceki gün Nevruz’du.
Tam Nevruz günü Kutsal Karton ile Kağıt Kaplan, “Çözüm Süreci“ kapışmasına girdiler. Kutsal Karton, kendi var ettiği Kağıt Kaplan’a savaş açtı.
Kutsal Karton:
Heyetten haberim yok” dedi.
Kağıt Kaplan:
“Yalan Söyleme, haberlisin” dedi.
Kutsal Karton:
10 maddeye de karşıyım” dedi.
Kağıt Kaplan:
Müzakereyi başlattık...” dedi.
Kutsal Karton:
Ben konu mankeni değilim” dedi.
Kağıt Kaplan:
Ret, inkar, asimilasyon yok” dedi.
* * *
Kapışma aynı gün derinleşti.
Kağıt Kaplan taraftarı besleme yazarlar, “Tayyip Erdoğan’ın kutsallık seviyesine çıkmış sevgisine” anında sırt döndüler. Kutsal Kartoncu milletvekilleri ile Kağıt Kaplancı milletvekilleri de hemen TV ekranlarında yerlerini alıp, “davanın devamı tartışmasına” giriştiler. Çözüm süreci, “kanton tipi yönetim yaratmayı” hedeflemişti bu durumda “sürecin de karton olma ihtimali” belirdi. Anket firmaları, “Kutsal Karton mu oy kaybettiriyor Kağıt Kaplan mı” araştırması başlattılar.

SÖYLEŞİ

Türkiye fakirleşti!

Orta Vadeli Plan Hedefi’nde 2015 yılı sonunda 1 dolar: 2.29 TL hedeflenmişti. Bu değer üzerinden Türkiye’nin toplam milli gelir hedefi 850 milyar dolar olacaktı. Daha mart aynıda 1 dolar: 2.60’a kadar çıktı. Milli gelir de 660 milyar dolara indi. Türkiye fakirleşti. Ülkemiz “fakirleşme, işsizlik, pahalılık, daha fazla borçlanma sürecine” girdi.