Gazeteler yazıyor... TV’ler canlı yayınlıyor... Sosyal medya yıkılıyor... Yorumcular yorumluyor... Parti sözcüleri konuşuyor... Halk oturmuş dinliyor...
Dinliyor da! Ne anlıyor?
Örneğin:
Etyen Mahçupyan!
Solcu idi.
En yüce değer emektir derdi.
Sonra döndü.
Liberal oldu.
Yüce olan sermaye dedi.
Sonra bir daha döndü.
Fethullah Gülenci oldu.
Nurculuğa mürit yazıldı.
Kutulardan dolar çıktı.
Kasalardan döviz taştı.
“Oğlum Bilal sıfırla...”
Kayıtları gün ışığına çıktı.
Etyen bir sabah uyandı.
Tayyip’i babasına benzetti.
Etyen, döndü AKP’li oldu.
Döne döne başı döndü.
Davutoğlu Başbakan oldu.
Etyen Davutoğlu’na kapılandı.
Başbakan başdanışmanı oldu.
Yazıyor... Yazıyor... Gazeteler yazıyor... TV’ler canlı yayınlıyor... Başbakan Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, “Son araştırmalarda AK Parti’ye oy veren seçmenlerin yüzde 70’i yolsuzluk yapıldığına inanıyor” dedi.

* * *

2 kez Türkiye’de dedi.
Önceki gün Prag’a gitti.
Aynı cümleyi... 1 kez de Prag’da dedi.
Araştırmacı, yazar, aydın, akademisyen Etyen Mahçupyan 3 kez “AK Parti’ye oy veren seçmenlerin yüzde 70’i yolsuzluk yapıldığına inanıyor“ dedi. Son seçimde AK Parti’ye
20 milyon (cumhurbaşkanlığı seçimi) oy çıktı. 20 milyonun yüzde 70’i. 14 milyon kişi eder. Etyen Mahçupyan’ın araştıra araştıra bulduğu ve ısrarla tekrarladığı gerçeğe göre, AKP’ye oy vermiş 20 milyon seçmenin 14 milyonu oy verdikleri partinin “yolsuzluk, rüşvet, hortumlama, parselleme” yaptığına inanıyor.
Ona oy verenlerin gözünde:
AKP yolsuzluk partisi olmuş.
Rüşvet aklayan parti olmuş.
Hortumcu partisi olmuş.
Parselleme partisi olmuş.

* * *

14 milyon bilinçli, duyarlı, inançlı, ahlaklı seçmen volkan olur, patlar. Sel olur bentleri yıkar. Fırtına olur, o kaçak, ruhsuz, süslü sarayı kökünden savurur yerle bir eder.
14 milyon insan!
3 Avrupa ülkesi eder.
İsveç, Norveç, Finlandiya.
3 ülke nüfusunu topla.
14 milyon eder.
Etyen, yine başa dönüyor.
Darbeyle korkutuyor.
14 milyon insanın AKP’nin yolsuzluk, rüşvet, hortumlama, parselleme partisi olduğuna inandığını fakat darbe gelecek diye korktuğu için yine “hortumlama ve parselleme partisine oy vermeye devam edeceğini” söylüyor.

* * *

Dönekliğin bile ahlakı var.
Gerçeği olduğu gibi görür.
Gerçeği, eğmez, bükmez.
Türkiye’de darbe ihtimali, AKP iktidara gelmeden önce zaten bitmişti. Bitmemiş olsaydı, “28 Şubat iktidardan ittirme” olarak kalmaz, doğrudan darbe olurdu! Tayyip Erdoğan da AKP’yi kuramazdı. Başdanışman Etyen, bu gerçeği görmezden geliyor.
Yazıyor... Yazıyor... Gazeteler yazıyor...
Döneklik de yalama oldu.
Gazeteler; Başdanışman Etyen’in Prag şehrinde  “AKP öyle bir parti ki, tek seçimi kaybetsin biter” diyen sözlerini de yazıyor ve Etyen’e göre AKP’ye oy vermiş 14 milyon seçmen şuna inanıyor:
AKP hortumlama partisi!
AKP parselleme partisi!
AKP rüşvetçiler partisi!
AKP yolsuzluk partisi!
AKP,  biteviye çıkarcılar partisi!
Tek seçim kaybetsin, biter!
Yazıyor... Yazıyor...(!)

Davutoğlu! Ve Hiçoğlu!

Tarih boyunca ne firavunlar, ne çarlıklar, ne sultanlıklar, ne padişahlıklar, ne imparatorluklar, ne de diktatörlüklerde bugün Türkiye’de yaşandığı gibi “pahalı, israfçı bir devlet yönetimi” oldu. Davutoğlu’na bağlı 25 bakan var. Tayyip Erdoğan da kendine pahalı sarayında 12 bakanlı, bol danışman, bol müsteşar, kümeste bıldırcın besleyen bir yapı kurdu. Şimdi de örtülü ödenek ve istihbarat yetkisine ortak olmak için hamle yapıyor. Başbakan ile 25 bakan bir “hiç” oluyor. Başbakan, “Davutoğlu” soyadını “Hiçoğlu” diye değiştirecek bir sona gidiyor.