Su­ri­ye­’ye gi­dip dö­nen bir ga­ze­te­ci “Lib­ya­’da ve Mı­sı­r’­da dik­ta­tör­le­ri de­vi­ren mü­ca­hit­ler, şim­di de Su­ri­ye­’de çar­pı­şı­yor­lar!” de­miş.
Bu ki­şi­le­rin “Ci­ha­t” için Su­ri­ye­’de ol­duk­la­rı­nı söy­le­miş!
Oy­sa Arap Ba­ha­rı­’nın (!) baş­la­dı­ğı ilk gün­den be­ri, Ku­zey Af­ri­ka ve Or­ta­do­ğu­’yu ye­ni­den şe­kil­len­di­ren pro­je­nin sa­hi­bi­nin Ame­ri­ka­’nın ön­der­li­ğin­de­ki ba­zı Ba­tı ül­ke­le­riy­le, İs­ra­il ol­du­ğu bi­li­ni­yor.
Or­ta­do­ğu­’da­ki ope­ras­yon­da ise Suu­di Ara­bis­tan, Ka­tar, Emir­lik­ler ve Tür­ki­ye, bu ül­ke­le­rin ya­nın­da yer alı­yor.
Esa­d’­ın dev­ril­me­si­nin he­def­len­di­ği sü­reç­te baş­ro­lü, Tür­ki­ye üst­le­ni­yor.

* * *

Gö­rü­nen o ki, Ira­k’­tan son­ra Su­ri­ye de bö­lü­ne­cek ve sı­ra İra­n’­a ge­le­cek.
Mu­az­zam pet­rol ve do­ğal­gaz zen­gin­li­ği­ne sa­hip Or­ta­do­ğu coğ­raf­ya­sın­da Şi­i li­der­ler­ler gi­de­cek, yer­le­ri­ne Sün­ni yö­ne­tim­ler ge­le­cek.
Böy­le­ce Ame­ri­ka, böl­ge­de­ki ener­ji kay­nak­la­rı­nın üze­ri­ne otu­ra­cak, İs­ra­il de Şi­i İran ka­bu­sun­dan kur­tu­la­cak!
Sün­ni re­jim­le­rin ha­mi­si Suu­di Ara­bis­tan bu so­nu­ca çok se­vi­ne­cek, Sün­ni Müs­lü­man Kar­deş­le­r’­in (İh­van) ruh iki­zi AKP de bay­ram ede­cek!
Ama so­nuç­ta bu ta­lih­siz coğ­raf­ya­nın ger­çek ka­za­na­nı, her za­man em­per­ya­lizm ola­cak!
Ne di­yor­du ga­ze­te­ci mes­lek­taş?
“Lib­ya­’da ve Mı­sı­r’­da dik­ta­tör­le­ri de­vi­ren mü­ca­hit­ler, şim­di Su­ri­ye­’de ci­hat için çar­pı­şı­yor­lar!”
Ya­ni din uğ­ru­na sa­va­şı­yor­lar!..
Ay­nı din­den kar­deş­le­ri­ni öl­dü­rü­yor­lar!..
Geç­miş­te ya­şa­nan­lar­dan, ta­ri­hin ib­ret ve­ri­ci ör­nek­ler­le do­lu say­fa­la­rın­dan hiç ders al­mı­yor­lar.
Sa­de­ce ölü­yor­lar, öl­dü­rü­yor­lar.
Ta­ri­hin “Em­per­ya­lizm için ci­ha­t” say­fa­sı­nı, Müs­lü­man ka­nıy­la ya­zı­yor­lar!
Em­per­ya­liz­me bir sa­vaş da­ha ka­zan­dı­rı­yor­lar.

* * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
“Ben yaz­mış­tı­m” de­me­yi hiç sev­mem ama, bu sa­tır­la­rı yak­la­şık iki bu­çuk yıl ön­ce bu kö­şe­de yaz­mı­şım.
San­ki o bü­yük se­nar­yo­yu gör­mü­şüm gi­bi, ne­ler ya­şa­na­ca­ğı­nı ha­ber ver­mi­şim.

* * *

Ne ya­zık ki hep­si ger­çek­le­şi­yor.
Bir süredir Ye­me­n’­de olup bi­ten­le­ri deh­şet için­de ka­la­rak iz­li­yo­ruz.
Müs­lü­man ka­nıy­la bes­le­nen em­per­ya­lizm vam­pi­ri, şim­di de Ye­me­n’­de­ki İran yan­lı­sı dar­be­yi ön­le­mek ba­ha­ne­siy­le, hem Ye­me­n’­i bom­ba­lı­yor, hem de İra­n’­a sa­vaş aç­ma­yı dü­şü­nü­yor.
Zi­ra bü­yük se­nar­yo­nun ya­za­rı ve Müs­lü­man iş­bir­lik­çi­le­ri, ye­ni ha­ri­ta­nın Müs­lü­man ka­nıy­la çi­zil­me­si­ni is­ti­yor.
Or­ta­do­ğu­”da par­ça­lan­ma­dık, bö­lün­me­dik yer bı­rak­ma­mak için kor­kunç he­sap­lar ya­pı­lı­yor.
“Si­ze ne Su­ri­ye­’den, si­ze ne Ye­me­n”­den, si­ze ne İra­n’­da­n” di­yen­ler, em­per­ya­liz­min ürü­nü kel­le av­cı­sı ca­ni­ler gü­ru­hu IŞİ­D’­e he­def gös­te­ri­li­yor!
IŞİ­D’­in ta­ma­men bi­ti­ril­me­me­si ge­rek­ti­ği söy­le­nip, ço­cuk­la­rın bi­le yut­ma­ya­ca­ğı ba­ha­ne­ler uy­du­ru­lu­yor.
Müs­lü­ma­n’­ı Müs­lü­ma­n’­a kır­dı­ra­bil­mek için or­du­lar ku­ru­lu­yor.
Em­per­ya­lizm, yö­ne­te­ce­ği bu or­duy­la ta­rih­te eşi gö­rül­me­dik öl­çü­de Müs­lü­man ka­nı akıt­ma­ya ha­zır­la­nı­yor.

* * *

Su­ud Kra­lı­’nın ölü­mün­den son­ra yas ilan eden Tay­yip Er­do­ğan ise mez­hep­çi po­li­ti­ka­la­rın ba­şı­mı­za sar­dı­ğı be­la­lar­dan hiç et­ki­len­me­miş gö­rü­nü­yor.
Zi­ra Tür­ki­ye­’nin Cum­hur­baş­ka­nı ola­rak, ba­rış­çıl ça­ba­lar ser­gi­le­mek ye­ri­ne, Su­ud­la­r’­ın ya­nın­da yan­gı­na kö­rük­le gi­di­yor!