Moody's, Türkiye'nin kredi notunu ve not görünümünü değiştirmedi. Piyasalardaki beklenti de notun değiştirilmeyeceği yönündeydi. New York merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin 'Baa3' ile "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notunu ve 'negatif' not görünümünü değiştirmedi. Kuruluş, Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir en düşük seviyede derecelendiriyor. 

Moody's'in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncelleme yapılmadığı belirtilerek, "Moody's bu duyuruyu,Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi'nin 8 Nisan 2016 için belirlenmiş faaliyetlerine ilave açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır, resmi bir kredi notu eylemi açıklaması değildir" denildi.

Kuruluş, böylece Türkiye için bu yılki değerlendirme takviminde ilk tarihi pas geçti. Takvimdeki diğer iki potansiyel değerlendirme tarihi ise 5 Ağustos ve 2 Aralık. Moody's, Türkiye'ye yönelik son not değerlendirmesini 4 Aralık 2015 tarihinde yapmış, 'Baa3' ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve 'negatif' not görünümünü teyit etmişti. Uzmanlara göre, kredi derecelendirme kuruluşlarının negatif görünümü 12-18 ay korumaları, bir not indirimi olasılığına işaret ediyor ancak süreler kuruluşları bağlayıcı bir kısıtlama getirmiyor.