sivil toplum kuruluşları eliyle gerçekleştirilmektedir” dedi.
Türkiye’nin resmi kurum ve kuruluşlarına ilişkin herhangi bir iddia yer almadığını belirterek, bu yardımlara da aracılık edilmediğini vurgulayan Kaynak, “Konuya ilişkin başkanlığımızın inceleme yapma yetkisi bulunmadığından herhangi bir inceleme başlatılmamıştır” şeklinde konuştu.
Kaynak, hangi STK’lar eliyle yardım yapıldığının listesini açıklamadı ancak İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi- İGAM’ın hazırladığı bir raporda OHAL kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği ile Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Derneği’nin de Suriyelilere yardım kapsamında çalışmalarda
yer aldığı bilgisi bulunuyor.
4 BİN SURİYELİYE ÇALIŞMA İZNİ
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılında 4 bin 19 Suriye uyrukluya çalışma izni verildiğini açıkladı. Çalışma Bakanı, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca ülkede “göçmen” ya da “sığınmacı” olarak tanımlanan bir statü bulunmadığını söyledi.