CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Anıtkabir’e yapılan halı sahanın kaldırılması için Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüştü. TBMM’deki makamında CHP’lileri ağırlayan Bakan Işık, "Anıtkabir'in özel hassasiyeti gözetilmeden inşa edilen aydınlatma direkleri, tel örgüler ve abartılı imalatların kendisini de rahatsız ettiğini" açıkladı. Bakan Işık CHP milletvekillerine “Bu konuyu Genelkurmay Başkanı ile görüşeceğim. Anıtkabir yerleşkesi ile uyumlu olmayan bölümlerin kaldırılması için müzakere edip, bu durumu çözeceğiz. Amaç aşılmış, abartılı, özensiz ve Anıtkabir’e yakışmayan bu aykırılıklar ortadan kalkmalı’’ dedi.

İLGİLİ HABERAnıtkabir'de halı sahaya büyük tepkiAnıtkabir'de halı sahaya büyük tepki

8 VEKİL İLE GÖRÜŞTÜ

Haluk Pekşen, Nefi Kara, Bülent Bektaşoğlu, Namık Havutça, Yaşar Tüzün, Şerafettin Turpçu, Rıza Yalçınkaya ve Mehmet Göker’den oluşan CHP milletvekili heyeti, Bakan Işık’a teşekkür etti, bu konuda sonuç alınmasını beklediklerini söyledi. CHP'li Pekşen daha önce halı sahanın kaldırılması için Genelkurmay Başkanlığına 72 saat süre tanımış ve ''Aksi taktirde CHP'li binlerce kişi oraya gider, gereğini yaparız'' demişti.

PARKTAN SONRA HALI SAHA

Anıtkabir’e bir süre önce çocuk parkı yapılmış ve bu çocuk parkı CHP’lilerin tepkileri sonucunda Anıtkabir Komutanlığı tarafından kaldırılmıştı. Çocuk parkının ardından ‘'Askerler maç yapsın'' diye yerleşke içinde halı saha kurulduğu da ortaya çıkmıştı. Etrafı tellerle çevrilen halı saha büyük tepki almıştı. Ankara Bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka da ‘'Bu ucubeyi kaldıracağız. Anıtkabir komutanlığı burayı koruma ehliyetine sahip değil, halı sahayı alıp Saray'a götürsünler'' demişti. Sosyal medyada ise #AnıtkabirdeHalıSahaİstemiyoruz konu başlığı açılmıştı.

İLGİLİ HABERCHP halı saha için süre verdi: 72 saatCHP halı saha için süre verdi: 72 saat