Dün Ankara'da Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yeşil Artvin Derneği yetkilileri bir araya geldi. Konuyla ilgili bakan ve bürokratların da katıldığı toplantıda, hukuki sürecin tamamlanıncaya kadar madencilik faaliyetlerinin durdurulması kararı alındı.  Köşk’te görüşmeler devam ettiği esnada Artvin Belediyesi’nin Facebook adresinde, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, maden şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını hukuki süreç bitene kadar durdurdu.” ifadeleri yer aldı.

Başbakan Davutoğlu, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'a "hukuka saygı duyacağız" sözü verdi.

"MAHKEME KARARINA SAYGI DUYULACAK"


Başbakan Davutoğlu, 2 saatlik görüşmenin detaylarını Konya'da açıkladı. Davutoğlu “Artvin’in o rengarenk ağaçlarının zarar görmemesine özen gösterilecek. O suyundan içtiğim, doğasına hayran kaldığım Şavşat’ın, Artvin’in, Cerattepe’nin güzelliklerini korumak bizim en temel borcumuzdur. Yanlış bir uygulama olur ise bunun da gereğini yaparız" dedi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplantıda Artvinliler’in kaygılarını dinledim, hükümetimiz adına bazı teminatlar da verdim. Öncelikle Cerattepe’de maden işletmesi mahkeme kararları sonuçlanana kadar faaliyetleri duracak. Herkes mahkeme kararına saygı gösterecek. İzinsiz gösterilerden kaçınılacak. Herkesin hukuki sürece saygı göstermesini istiyoruz. Bunu istismar eden çevrelere pirim vermeyiniz. Artvin’in en büyük teminatının bizler olduğunu unutmayınız.”

FOTO:Cihan - Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Ankara'daki görüşmenin detaylarını açıkladı.

"BAŞBAKAN BİZE SÖZ VERDİ"


Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ise görüşmeyle ilgili olarak "Başbakanımız mahkeme sürecinde çalışma yapılmayacağına ilişkin bize söz verdi. Bu olumlu bir gelişmedir. Bu talimat sonrası polis ve jandarma güçleri ile maden şirketinin iş makinelerinin geri çekilmesini talep ettik. Ancak bununla ilgili henüz bir net cevap alamadık. Umarız bu talebimiz de yerine gelir. Artvin halkının mücadelesi, maden şirketi Cerattepe’yi terk edene kadar devam edecektir" dedi.

MECLİS ÖNERGESİ REDDEDİLDİ


Öte yandan Cerattepe'deki maden işletmesiyle tepkilerin hedefi haline gelen Cengiz İnşaat hakkındaki Meclis araştırma önergesi AKP'li milletvekillerin oyları ile reddedildi. CHP ve HDP’nin lehte kullandığı oylamada MHP çekimser kaldı.