Türkiye geçtiğimiz hafta Cuma akşamı tarihinin en kanlı ihanetlerinden birisine şahit oldu. Devlet içinde yıllarca yapılanan Fethullahçılar, bu kez TSK içerisindeki unsurlarını kullanarak seçilmiş hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı devirmek için sahneye çıktı. İstanbul ve Ankara'da saatlerce terör estiren asker görünümlü FETÖ teröristleri amaçlarına ulaşamadan bertaraf edildi. Dehşetin ilk şoku atlatıldıktan sonra da herkes aynı soruyu dillendirmeye başladı. "Nasıl olur da Milli İstihbarat Teşkilatı'nın  bu kalkışmadan haberi olmaz"  diyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla şok üstüne şok yaşadı. Çünkü Erdoğan'ın açıklamasına göre MİT'in darbe girişiminden saatlerce haberi olmamıştı.

ERDOĞAN: ENİŞTEMDEN ÖĞRENDİM


Önceki gün El Cezire canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini nasıl öğrendiğiyle ilgili soruya, “4-5 günlük bir tatil için Marmaris’e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık” dedi.

FOTO:Reuters - Erdoğan darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söylemişti. FOTO:Reuters - Erdoğan darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söylemişti.


Erdoğan’a darbe girişimi haberini veren ismin, kız kardeşinin eşi Ziya İlgen olduğu ortaya çıkmıştı. Herkes İlgen'in nasıl olup da darbe girişimini "MİT'ten bile önce öğrenerek Cumhurbaşkanı'na haber verdiğini" merak ediyordu.

TANKLARI TESADÜFEN GÖRMÜŞ


Verdiği bilgiyle Türkiye'nin tarihi akışını değiştiren İlgen'in bunu tesadüfen ortaya çıkardığı anlaşıldı. İstanbul'da Kemerburgaz bölgesinde ikamet ettiği öğrenilen İlgen'in Hasdal kışlasından çıkan ve Boğaz Köprüsü istikametine doğru seyreden tankları görerek işkillendiği ve hemen telefonla eşinin kardeşi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığı ortaya çıktı.

YA HASDAL BÖLGESİNDE OTURMASAYDI?


Ziya İlgen'in Kemerburgaz/Hasdal bölgesi yerine Ümraniye, Avcılar gibi Boğaz'a uzak bir bölgede ikamet etmesi durumunda ise tarihin seyrinin nasıl değişeceği ihtimali, acı bir soru olarak hafızalardaki yerini aldı.

 FOTO:İHA – Emekli öğretmen olan Ziya İlgen’in şimdi bir gemicilik şirketinin ortaklarından birisi olduğu biliniyor.
FOTO:İHA – Emekli öğretmen olan Ziya İlgen’in şimdi bir gemicilik şirketinin ortaklarından birisi olduğu biliniyor.

GÖZLERDEN UZAK BİR HAYAT YAŞIYOR


Gözlerden uzak bir yaşam sürdüren Ziya İlgen’in 84 yaşında Hacı Baba lakabıyla tanınan babası Mustafa İlgen 2013 yılında Balıkesir’in Erdek ilçesinde vefat etmiş, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, eski milli futbolcu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen de katılmıştı.