Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ çatı soruşturmasına eklenen “Bilgi notu’’ kapsamındaki bir evrakta, çarpıcı tespitlere yer verildi. FETÖ’cü üst düzey subayların, tecrübeli savaş uçağı ve öğretmen pilotları nakliye uçaklarında görevlendirdiği, yerlerine getirilen FETÖ’cü öğretmen ve pilotların da tecrübesizliği sonucu, 2 yılda 9 ayrı uçak kazasının meydana geldiği iddia edildi.

Bu kazalarda 7 pilot şehit oldu. F-4 ve F-16 uçakların karıştığı kazalarda FETÖ parmağının olduğu vurgulanan 3 sayfalık bilgi notuna göre, FETÖ, darbe girişiminde etkin rol oynayan Hava Kuvvetlerinde son 30 yılda düzenli biçimde kadrolaştı. Yetenekli ve tecrübeli pilotlar tasfiye edildi. FETÖ’cü olmayan pilotlar, “Casusluk, Balyoz” gibi kumpas davalarına eklendi.

FETÖ, MAZERET UYDURDU

Bilgi notunda, Hava Kuvvetlerinde eğitim veren öğretmen ve pilotların tecrübesizliği nedeniyle 2 yılda 9 ayrı uçak kazasının meydana geldiği, bu durumdan 10 uçağın etkilendiği belirtildi. 4 adet F-4 ile 6 adet F-16 uçağın karıştığı kaza sonucunda 7 pilotun şehit düştüğü anlatılan raporda, “Pilot ve bakım ekibinin eğitimsizliği ve tecrübesizliği, uçakların bakımının iyi yapılmaması, yönetici hatası ve denetleme eksikliği” nedeniyle yaşanan kazalar için FETÖ’nün mazeretler uydurduğu kaydedildi. Tüm kaza kırım inceleme analizlerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından yapılması da istendi.

30 YILLIK ÖRGÜTLENME

Bilgi notunda “FETÖ Hava Kuvvetlerinde 30 yıldır kadrolaştı” tespiti yapıldı ve şu vurgular yapıldı: “Harp Okulu’na kendi öğrencilerini yerleştirdi. Bu öğrenciler eliyle diğer öğrenciler fişlendi. Fişlenen öğrenciler, yetenek veya akademik yetersizlik iddiasıyla elendi. Elenemeyecek kadar yetenekli pilotların mezuniyet derecesi düşürülerek, nakliye pilotu yapıldı. Kıtada mevcut pilotlar sağlık kurullarında yapılan muayenelerde kendi hazırladıkları pilotaj sağlık yönergesine göre elendi. Kıtada örgütle bağlantılı olmayan pilotlar, karargah veya geri hizmet statüsüne alınarak istifa veya emekliliğe zorlandı.”

ASILSIZ İHBAR YAPILDI

“Dirayetli kurmay personel hakkında twitterdaki hesaplar ve asılsız mektuplar nedeni ile idari ve adli soruşturmalar yapılarak terfileri engellendi ve emekliliğe zorlandı. Orta rütbedeki pilotlar casusluk, balyoz gibi kumpas operasyon ve senaryolu haberlerle korkutuldu. Kurum, FETÖ’ye mensup genç eğitimsiz pilotlar ile bunları eğitecek örgüt mensubu tecrübesiz öğretmen pilotlara kaldı. Uçuşu yönetecek pilotlar, yeterli uçuş tecrübesini kazanamadan, sorular verilerek Akademiye alındı. Yükselmesi için karargah görevinden, yurt dışı görevlerine atandı. Örgüt, Personel Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Adli Müşavirlik, İstihbarat Başkanlığı, Harp Okulu ve Askeri Lise, Harp Akademileri, Uçuş Okulu, Hava Teknik Okullar Komutanlığı, ve Uçucu Personelin periyodik muayenelerinin yapıldığı hastanelerin doktor kadrolarını ele geçirdi.