Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli "Namaz kılmayan hayvandır" diyen Prof. Mustafa Aşkar’ı eleştirmekten bile çekindi. Canikli ‘’Sözlerinde suç unsuru varsa, savcılar harekete geçer’’ dedi.

TRT'DE 'HAYVAN' ÖRNEĞİ SORULDU


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "hükümet sözcüsü" sıfatıyla gazetecilere açıklamalarda bulundu. Canikli'ye sorulanlardan birisi de dün akşam TRT'deki iftar programında Mustafa Aşkar isimli bir ilahıyatçının sarf ettiği "Namaz kılmayanlan hayvandır" sözü oldu.

Başbakan Yardımcısı Canikli bu soruya "Haber olarak kulağımıza geldi. TRT'deki programı ayrıntılı olarak izlemedik. Zaten suç teşkil ediyorsa, gerekli soruşturmalar kovuşturmalar savcılarımız tarafından yapılır. Yani bir engel yok. Suç ise gereği yapılır. Dokunulmazlık gibi bir durum yok. TCK'ya aykırı bir durum varsa mahkeme gereğini yapar. Kişisel görüşüm bu. Onun bir cezayı gerektiren bir eylem olup olmadığının takdiri bize ait değil. Şahsımıza ait bir değerlendirme farklı algılanabilir" dedi.

SUÇ DUYURUSU


Öte yandan CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Prof. Aşkar ile TRT yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Aşkar hakkında ‘’Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Nefret ve Ayrımcılık’’ suçundan dava açılması istendi. Dilekçede Aşkar’dan "İnsan’’ diye bahsedilerek şöyle denildi:

"Ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlardan toplanan vergiler ile yayın yapan, giderlerini karşılayan, çalışanlarının ücretini ödeyen TRT’nin 1. kanalında, 12/06/2016 tarihinde saat 19:50 de yayınlanan Ramazan Sevinci isimli programda, şikayet edilen Mustafa AŞKAR isimli insan, beyanında; “ …o zaman ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Yani namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır” sözleri ile, Namaz kılmayan ve farklı inanca sahip bütün insanlara öncelikle basın yolu ile aleni olarak hakaret etmiştir. Yine kişiler arasında din ve inanç nedeni ile ayrımcılık yaparak nefret suçu işlemiş, basın yolu ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek basın yolu ile aşağılama suçu işlemiştir. Halkın tamamının vergileri ile yayın yapan TRT yetkilileri de bu yayın yolu ile Mustafa Aşkar isimli insan ile aynı suçu işlemiştir.’’

İLGİLİ HABERTRT'de skandal sözler: Namaz kılmayan hayvandırTRT'de skandal sözler: Namaz kılmayan hayvandır