İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, mezuniyet töreninde okul müdürü Hikmet Konar'ı protesto etmişti. Olay Müdür Konar'ın kürsüye çıktığı anda, öğrencilerin sırtlarını dönmesiyle başlamıştı. Mezuniyet töreni için yerlerini alan veliler de alkışlarla öğrencilere destek vermişti.

 

Öğrenciler bugün ise okulun aşure gününde buluştu. Pankart açan öğrenciler, bugün de protestoya devam etti. Protesto edilen okul müdürü Hikmet Konar etkinliğe katılmazken, organizasyonda söz alan İstanbul Erkek Lisesi Derneği Başkanı Feyza Erkan, öğrencilerin arkasında olduklarını söyledi.

Foto: Twitter Foto: Twitter


DÜNKÜ PROTESTO NEDEN GERÇEKLEŞMİŞTİ?

Yaşanan protestonun ne sebeple gerçekleştiğine ilişkin yer alan iddia ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul’daki 11 lisenin okul müdürlerini, kendilerinin atamaya başlaması, daha önce vakıfların da görüşü alınarak bazı sınavlara tabii tutulan, aynı okulda öğretmen ya da müdür yardımcılığı yapanların müdür olarak görevlendirildiği okullarda bu sistem yapılan yasal düzenlemeyle kaldırılması olarak öne sürüldü. Daha sonra atamayla gelen müdürler de öğrencilerin tepkisiyle karşılaşmaya başladı.

Türkiye'nin en yüksek puanlı Anadolu ve fen liselerinin de aralarında yer aldığı Proje Okullar listesine geçtiğimiz yıl İstanbul (Erkek) Lisesi de alınmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bazı okulları seçerek “Proje Okul” yapma, öğretmen ve müdürlerini de sınavsız atama hakkı veren yasal düzenleme, dershaneler yasası olarak bilinen 652 sayılı Kanun hükmünde kararname ile yapılmıştı.

MEZUN ÖĞRENCİLERDEN BİLDİRİ

Konuyla ilgili mezuniyet sonrası sosyal medya üzerinden açıklama yapan öğrenciler, yaşanan protestonun politik bir görüşle alakalı olmadığını belirtti. Açıklamada ayrıca, okul müdürü Hikmet Konar’ın gelmesiyle başlayan kısıtlamalar nedeniyle böyle bir protestonun yapıldığı ifade edildi.

b'ld'r'