Emekli Amiral Türker Ertürk hakkında Aydınlık Gazetesi'nde yazdığı bir yazıda, "Cumhurbaşkanına Hakaret" ettiği iddiası ile açılan dava karara bağlandı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanık Türker Ertürk ile avukatı katıldı. Cumhurbaşkanı'nı Erdoğan'ı ise avukatı temsil etti.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE ELEŞTİRİ HAKKINI KULLANDI"

Ertürk'ün avukatı Selim Gürel yaptığı savunmada, söz konusu yazıda hakaret kastının olmadığını belirterek, "Müvekilim Tekirdağ'da söylediği ve yargılandığı davaya dayanak olarak yazdığı bir yazıdır. Cumhurbaşkanına yönelik onun cumhurbaşkanlığı dönemine atıf ya da açıklama mevcut değildir. Bu nedenle bu suçun da değişeceğini düşünüyoruz" dedi. Ertürk'ün bir vatandaş bir siyasetçi ve bir gazeteci olarak ifade özgürlüğü çerçevesinde eleştiri hakkını kullandığını dile getiren avukat Selim Gürel, müvekkilinin beraatini talep etti.

11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ. ADLİ PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Duruşmayı karara bağlayan 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Abdurrahman Orkun Dağ, Türker Ertürk'ü Cumhurbaşkanı'na hakaretten suçlu bularak 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın sosyoekonomik durumu ve verilen cezanın süresini dikkate alarak, hapis cezasını günlüğü 30 TL'den 10 bin 500 TL adli para cezasına çevirdi.

AYNI İFADELER AYNI CEZA

Türker Ertürk hakkında, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, Tekirdağ'da yaptığı bir söyleşide sarf ettiği sözler nedeniyle hakaret davası açılmış, Ertürk'e 11 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

İDDİANAME

İstanbul Basın Suçları Bürosu savcısı Umut Tepe tarafından düzenlenen iddianamede, Ertürk'ün 4 Mart 2015'te Aydınlık Gazetesi'nde kaleme aldığı yazıdaki ifadeleri nedeniyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.  DHA