Soma- Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristlerin yola tuzaklanan patlayıcı bugün saat 11.30 sıralarında sivil araçların geçişi sırasında patlatıldı. İlk olayda ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşların ihbarıyla bölgeye hareket eden jandarma ekipleri, olay yerine varınca ikinci bir patlama daha meydana geldi. İkinci patlamada fırlayan bir taş parçası jandarma astsubayı yaraladı. Sol kulağına isabet eden taşla hafif yaralanan astsubay için olay yerine ambulans çağırıldı.


Yola tuzaklanan bombaların ilk belirlemelere göre uzaktan kumandayla patlatıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yol ulaşıma kapatıldı. Bölgeye önlem amaçlı olarak çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi de sevk edildi. Ayrıca polis ekipleri de olay yerine hareket ederek jandarmayla çalışma başlattı. Yola bombayı kimin koyduğu araştırılıyor. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI


Aracı hasar gören bir sürücü, "İlk patlama biz yoldan geçerken oldu. Önümüzden bir askeri araç gidiyordu. Biz de peşindeydik. Askeri araç ve biz geçtikten saniyeler sonra ilk patlama oldu" dedi.

[caption id="attachment_1206405" align="alignleft" width="800"] FOTO:DHA- Güvenlik güçlerinin bölgedeki çalışması sürüyor.[/caption]

ZEYTİNLİKTE TERÖRİST AVI


Teröristlerin yola tuzakladıkları iki patlayıcıyı infilak ettirdiği bölgeye çok sayıda asker ve polis ekibi sevk edildi. Bir bölümü zeytinlik arazi, diğer tarafı dağlık alan olan bölgede güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı. Dağlık bölgede arama çalışmaları yapılıyor.

[caption id="attachment_1206407" align="alignleft" width="880"] FOTO:DHA - Bir aracın camlarının hasar aldığı gözlendi.[/caption]

Bu arada olay yerinde yapılan incelemede iki patlayıcının 100 metre arayla tuzaklandığı belirlendi. Patlamanın olduğu alan güvenlik çemberine alınarak olayı aydınlatacak delil arandı.