Müftülüğün web sitesi istanbulmuftulugu.gov.tr’de, Yeni Camii’den bahseden müftülük caminin tanıtımda, cami inşaatının yapıldığı mahalleden şu sözlerle bahsetti: “Caminin inşası için seçilen Bahçekapı çevresi o tarihlerde gümrüğe ve limana yakınlığı dolayısıyla bir ticaret yeri, oldukça sıkışık, aynı zamanda pis bir Yahudi ve Hristiyan mahallesiydi. Caminin inşaat sınırları içinde bir kilise ve bir sinagog vardı. İstimlâk edilecek evlere iki kat bedel verilmesi; sinagog ve kilise yerine de iki harap mabedin tamiri kararlaştırıldı.”

YAHUDİLER GELİNCE ÇÖPLÜĞE DÖNMÜŞ


“Yapı ilk pencere taklarına kadar yükselmişti. Aradan yıllar geçti ve çevreyi yine Yahudi evleri kapladı, her yer mezbelelik halini aldı.”

AKP'Lİ YENEROĞLU'NDAN TEPKİ


Şalom gazetesi yazarı Karel Valensi'nin konuyu sosyal medyada gündeme getirmesiyle harekete geçen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter'dan açıklama yaparak; "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da kesinlikle tasvip edemeyeceği bir yaklaşım. İstanbul Müftülüğünü düzeltmeye ve özre davet ediyorum. İstanbul Müftümüzle görüştüm. Kendilerinin de kesinlikle tasvip etmedikleri bir dil. Kaynağını tespit edip en kısa zamanda düzeltecekler” dedi.