DİYARBAKIR Lice'de geçen 18 Şubat'ta şehit düşen Jandarma Er Oğuz Arslan'ın adı, memleketi Aydın'ın Söke İlçesi'nde eğitim gördüğü ilkokula verildi. Şehidin annesi Hayriye Arslan, törende gözyaşlarına hakim olamadı.
Geçen 18 Şubat'ta Lice'de, teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit düşen Jandarma Er Şehit Oğuz Arslan'ın ismi, Söke'de ilkokulu eğitimi aldığı kuruma verildi. Şehit Arslan'ın 1998'de eğitimi gördüğü Kemal Paşa İmam Hatip Ortaokulu'nun adı 'Şehit Oğuz Arslan İmam Hatip Ortaokulu' olarak değiştirildi. Şehidin annesi Hayriye Arslan, babası Dündar Arslan, kardeşleri Halil Arslan ve Aydın Arslan ile birlikte okuldaki törene Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran'dan bölümler ile okunan ilahilerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, okulla ilgili bilgiler verdi. İlçe Müftüsü Ahmet Yayla dua okudu.
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Kaymakam Kurtbeyoğlu, "Şehidin adı bundan sonra bu okulda yaşaması bizleri ve ailesini sevindirdi" dedi. Kurtbeyoğlu, Şehit Arslan'ın ını anne Hayriye Arslan ve baba Dündar Arslan'a hediye etti. Anne ve babanın elini öpen Kaymakam Kurtbeyoğlu, görünce gözyaşlarına hakim olamayan annen Hayriye Arslan'ı teselli etti. Anne Arslan şehit oğlunun ını gözyaşlarıyla okşayarak aldı.
"BİZİ ÇOK MUTLU ETTİLER"
Şehidin babası Dündar Arslan, çok duygulandıklarını ifade ederek, "Okula şehidin adının verilmesi bizi çok mutlu etti. İsmini buradan geçerken göreceğim ve her zaman hatırlayacağım. Adeta benim yanımda yaşıyor olacak. 1998 yıllarında burada okudu. İsmini buraya vermekle bizi çok şereflendirdiler. Adeta yanımızda yaşayacak" dedi.

 

DHA