MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı, askeri tabiplik ve GATA ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı sert bir şekilde eleştirdi. MHP’li Özdağ şöyle konuştu:

119 ŞEHİT VE YARALI:

Askeri hekimliğin kaldırılamayacağını, bunun hata olduğunu gören AKP hükümeti geri adım atıyor ama Bakan Akdağ panik içinde sağa sola saldırıyor.1 Ocak 2016-26 Ağustos 2016 arasında sivil hastanelerde tedavi edilen yaralı sayısı 90, sivil hastanelerde şehit olan veya şehit gelen asker sayısı 29’dur. Yani üniversite ve devlet hastanelerine giden sayısı 119’dur. Bunların 40 tanesi daha sonra sivil hastane tarafından GATA’ya sevk edilmiştir.

YÜZBAŞI İHMALDEN Mİ ŞEHİT:

Yüzbaşı Özgür Özekin, Hakkari’de 3 gün hastanede tutulduktan, tansiyonu düşük gerekçesi ile tomografisi bile çekilmeden Ankara’ya getirildi. Askeri doktorlar ile görüştüm. ‘Tansiyonu ilaç ile yükseltilebilirdi’ diyorlar. Neden 3 gün sonra getirildi? Çünkü Sağlık Bakanlığının helikopterini kullanan pilot gitmeye korktu. Özekin Yüzbaşı, getirildiğinde hastanede olması gereken Multicic Potasyum adlı ilaç hastanede olmadığı için ailesinden temin etmesi istendi. Aile ilacı Eskişehir’den bulmuş ve saat 23.30’da GATA’ya yetiştirmiş. Özekin 01.30’da şehit oldu.

KAN ELLERİNDE KALACAK:

AKP hükümetinin hatasının bedelini savaşan askerlerimiz kanları ve canları ile ödeyecekler. Sonra eski sisteme
tekrar dönülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘bizi yanılttılar’ diyecek, helallik isteyecek. Bu arada dökülecek kan, Sağlık Bakanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü rektörü başta olmak üzere bu sistemi savunanların elindeki kandır. GATA ve 35 askeri hastanenin teslim edildiği Sağlık Bakanı Akdağ’ın bakanlığını Menzil cemaatinin etkisine terk ettiği kanaati kamuoyunda yerleşmiştir. Şimdi bu Bakan, GATA ve 35 askeri hastanede aynı şeyi yapacaktır. Zaten GATA’da bu çalışma başlamıştır. SÖZCÜ/ ANKARA