Yeşilçam'ın efsane ismi Tarık Akan'ı sabah saatlerinde kaybetmemizin ardından, başta sanat camiası olmak üzere tüm sevenlerinden sosyal medya platformlarında başsağlığı mesajları yayınlanıyor.

kemal
Siyasilerden de Tarık Akan için ilk başsağlığı mesajı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu Twiiter hesabından yaptığı açıklamada, "Oyunculuğu ve duruşuyla tüm sanatçılara örnek olmuş, Yeşilçam'ın usta ismi Tarık Akan'ı kaybettik... Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım da Başbakanlık resmi sitesinden bir açıklama yayınlayarak ünlü oyuncuya taziyelerini iletti. Yıldırım'ın mesajında, "Türk sinemasının önemli isimlerinden Tarık Akan’ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Tarık Akan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve bütün sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadeleri yer aldı.

İLKER

binali yildirimKültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sanatçı Tarık Akan'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Bakan Avcı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarık Akan'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Tarık Akan, başarılı oyunculuğunun yanı sıra, son yıllarda, sosyal sorumluluk bilinciyle çocuklarımızın eğitimine de katkıda bulundu. Tarık Akan, çizdiği karakterlerle Türk sinema tarihinde müstesna bir yer kazandı. Tarık Akan'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."
sezgin



Türk sinemasının önemli isimlerinden Tarık Akan’ın vefatı üzerine bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Akan’a Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.
Hisarcıklıoğlu mesajında, “Türk sineması, bir döneme damga vurmuş önemli bir sanatçısını yitirmiştir. Tarık Akan, Yeşilçam’ın unutulmayacak isimleri arasındadır. Mekanı cennet olsun” ifadesini kullandı.