Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi yakınlarında akşam saatleri sırasında büyük bir patlama geldi. Patlamanın polis aracının geçişi sırasında gerçekleştiği belirtildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 polisin şehit olduğu, 2 sivilin yaşamını yitirdiği, 50 sivilin de yaralandığı kaydedildi.

 

Diyarbakır'da, eski Mardin Yolu üzerinde bulunan ve kent merkezi ile Kırklar Dağı'nı birbirine bağlayan tarihi On Gözlü Köprü girişinde parkedilmiş bomba yüklü aracın, Çevik Kuvvet Polisi'ne ait servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu sivil 5 kişi hayatını kaybederken, 5'i polis 12 kişi de yaralandı.

MARDİN KIZILTEPE'DE BOMBALI SALDIRI

Olay saat 18.35'te sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi'nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü.

Başlıksız-1

1 BUÇUK TON BOMBA KULLANILDI

Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 2 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği olayda teröristlerin 1 buçuk ton bomba kullandığı tespit edildi.

İLGİLİ HABERMardin ve Diyarbakır'dan ilk görüntülerMardin ve Diyarbakır'dan ilk görüntüler


Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit, 2 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 5’i polis 15 kişi yaralandı. Yaralanan vatandaşlar, Mardin Devlet Hastanesi ve çeşitli hastanelere sevk edildi. Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında PKK’lı teröristler yol kenarına park ettikleri 1 buçuk tonluk bomba yüklü aracı 18.32 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri, polis ve bomba imha uzmanlarının sevk edildiği öğrenildi. Savcılık tarafından olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Valilik açıklama yaptı

Mardin Valiliği patlama ile ilgili açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Kızıltepe ilçesinde saat 18.32 sıralarında Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Menfur saldırı saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmış olup fail veya faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Birlik ve beraberliğimize kasteden bu hain saldırıda şehit olan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

DİYARBAKIR'DA BÜYÜK PATLAMA

Diyarbakır'da, eski Mardin Yolu üzerinde bulunan ve kent merkezi ile Kırklar Dağı'nı birbirine bağlayan tarihi On Gözlü Köprü girişinde parkedilmiş bomba yüklü aracın, Çevik Kuvvet Polisi'ne ait servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu sivil 5 kişi hayatını kaybederken, 5'i polis 12 kişi de yaralandı.

Çevik kuvvet polise ait olduğu belirtilen servis aracının, kent merkezinden On Gözlü Köprü istikametine gittiği sırada, 4 sivilin içerisinde bulunduğu bir otomobille aynı mesafede olduğu bir anda patlamanın meydana geldiği ve ölenlerden 4'ünün bu araçta bulunduğu öğrenildi.

SAVCI'DAN AÇIKLAMA

Diyarbakır’da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, saldırının sivillere yönelik olduğunu; olayda 5 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü civarında, polis aracının geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola park edilen bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 5 sivil hayatını kaybetti, 5’i polis 12 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başsavcı Güre, "Olay yeri inceleme ekipleri çalışmasını sürdürüyor. Maalesef sivillere yönelik bir saldırı. 5 sivil hayatını kaybetti. 1 tane ağır yaralı sivil var. Yaralı polis arkadaşlar var. Bombalı araç saldırısında, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybedenlerin arasında çocuklar da var" dedi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Karanlığın çökmesi nedeniyle olay yeri inceleme ekipleri, burada özel ışıklarla delil ve çevreye saçılan ceset parçalarını aramaya devam ediyor. Bulunan cesat parçaları da ambulanslarla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a geldiği sırada kaldığı Gazi Köşkü'nün de bulunduğu alanda saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon sürdürülüyor. Eski Mardin Yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

VALİLİK AÇIKLADI: 5 ÖLÜ 5'İ POLİS 12 YARALI

Bu arada patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sur İlçemizde, vatandaşlarımızın da yoğun olarak bulunduğu On Gözlü Köprü civarında 10.08.2016 günü saat 19.15 sıralarında, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI: 4 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, 5 POLİS HAFİF YARALI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’daki iki saldırıdan gelen acı haberlerdeki kayıpları Meclis Genel Kurulu’nda açıkladı. Bölgeden aldığı ilk bilgileri açıklayan Arslan, “Mardin Mızıltepe’de bir polisimiz şehit, 5 polisimiz yaralı. 2 sivil vatandaşımıız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı.

Sur’da 4 sivil hayatını kaybetmiş, 5 polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu... Olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerimizin ve yargı görevlilerimizin çalışmaları devam ediyor” dedi.

DHA-İHA