FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından Kırşehir’de de binlerce kişi 24 gündür Cacabey Meydanı’nda sürdürdüğü etkinliği bu akşamki 'Demokrasi ve Şehitler' mitingi ile sonlandırdı.
Kırşehir’de birlerce kişi bugün saat 16.00’da Askerlik Şubesi önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplandı, yürüyerek Valilik binası önüne geldi. Buradaki kalabalığa Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, CHP ve MHP İl Başkanları, daire müdürleri,sivil toplum kuruluşları başkanları da katıldı. Kalabalık ardından Cacabey Meydanı’na gitti. İstanbul'daki mitingin de dev ekrandan izlendiği alanda sırasıyla MHP İl Başkanı Arif Ekici, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir eski milletvekilleri Muzaffer Aslan ve Hacı Turan, Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Vali Necati Şentürk birer konuşma yaparak 15 Temmuz FETÖ terör örgütü darbe girişimine tepki gösterdiler.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kırşehir ile birlikte Türkiye'nin bütün şehirleri önemli bir gün yaşıyor. Söz konusu vatan ve bayrak olduğunda nasıl kalbinin tek yürek olduğunu dünyaya ilan ediyoruz. Bu girişimin adı darbe değil Türkiye'nin parçalanma projesinin adıdır. FETÖ ve uşaklarının parçalama projesidir. Elhamdülillah şehrimizde tek kurşun atılmadan olay olmadan bizler o geceyi yaşadık. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Ahi Evran, Cacabey, Kaya Şeyhi, Aşıkpaşa, Atatürk sizlerle gurur duydu. İşte bizler böyle bir milletiz. Bu millet zorda kalınca tek vücut olur ve hain girişimlere karşı set olur. PKK, DAEŞ, FETÖ hepsi birdir. Bunlara karşı millet olarak hep birlikte uyanık olacağız. Ordunun içerisine sızmış hainleri temizleyecek. Ordumuzu en güçlü ordu haline getireceğiz. Sadece ordu da değil, Emniyette, Adliye'de kamu da her yerde bu hainleri temizleyeceğiz" diye konuştu.

DHA