Rusya ile uçak düşürme krizi nedeniyle baş gösteren krizin en çok etkilendiği sektör olan turizmde umut “kamu spotu” oldu. Turizm Bakanlığı, Turizm Haftası nedeniyle 45 saniyelik spot film hazırlayarak RTÜK’e gönderdi. RTÜK’ün kabul ettiği “Türkiye’nin dört köşesi seni bekliyor” sloganlı spot filmde, sahil ve deniz turizmine yer verilmedi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA


Turizm Bakanlığı’nın kamu spotunda, cami görüntüleri, Mevleviler,çini ve ebru sanatı, nazar boncukları, baklava, yemek kültürü ve bazı doğal güzelliklere yer verildi. 45 saniyelik spotta, ülke turizminin en önemli gelir kaynağı olan “deniz-kum-güneş” diye simgelenen sahilde turist görüntüsü ise hiç yer almadı. Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp RTÜK’e gönderilen ve oy çokluğuyla onaylanan kamu spotunda şu ifadeler yer alıyor:

“Güneş her yerde böyle güzel doğmaz. Zaman her yerde böyle derin akmaz. Kültürün, doğanın, insanın, sanatın ve tarihin böylesi herkese nasip olmaz. Hele bir de değerini biliyorsan, ülkemin tadına doyum olmaz. Türkiye’nin dört köşesi seni bekliyor.”