TEOG 2016 2. dönem sınavları bugün sona erdi Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi büyük bir heyecanla TEOG sınavının sona ermesinin ardından TEOG sonuçlarını merak ediyor. Yalnız sonuçlar açıklanmadan ilk önemli evre TEOG sınavı soru ve cevaplarının yayımlanması...  İkinci oturum tamamlandığında Din Kültürü soruları ve tüm diğer derslerin (Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Türkçe, Matematik) soru kitapçıkları ile cevap anahtarları haberimizin devamında olacak.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI SOZCU.COM.TR’DE


Sınavın ardından en önemli noktalardan bir tanesi de TEOG sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı konusu. Her sınav sonrası internette arayışa giren öğrencilere sozcu.com.tr olarak büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Öğrenciler sozcu.com.tr’ye girerek Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ve cevaplarına sınav biter bitmez ulaşabilecekler.

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI





 

TEOG 2016 TÜRKÇE SORULARI BURADA

TEOG 2016 MATEMATİK SORULARI BURADA 

TEOG 2016 FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI BURADA

TEOG 2016 İNKILAP TARİHİ SORULARI BURADA 

TEOG 2016 YABANCI DİL (İNGİLİZCE, FRANSIZCA, ALMANCA, İTALYANCA) SORULARI BURADA 

İkinci dönem TEOG’da birinci gün oturumu saat 11.20’de başladı ve Din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı ile tamamlandı. Öğrenciler, TEOG ilk gün oturumunun son sınavı olan Din kültürü ve ahlak bilgisi sınavında da 40 dakika süre içerisinde 20 soruyu yanıtlamaya çalıştı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları değerlendirmesi:


“KAZANIMLARI KAVRAYAN KAZANDI”


2015-2016 Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersi TEOG sınavında 8.sınıf müfredatına uygun sorular sorulmuştur. 20 soru içerisinde ağırlık 7 soru ile “ Hz. Muhammed’in örnek kişiliğinde bireylerin kazanması gereken davranışlar”dır.

2 Soru Kur’an-ı Kerim’den ayet ile ilgilidir. 11 soru okuma anlamaya yöneliktir. Kavram bilgisine yönelik sadece 1 soru sorulmuştur.

Çıkan sorular ve ait olduğu kazanımlar aşağıda verilmiştir:

- Verilen Hadis’ten hareketle Ayet ile eşleştirmek
- Kur’an’ın aklı kullanmaya verdiği önemi bilmek
- Kurban ibadetinin sosyal dayanışma yönünü kavramak
- Kötü alışkanlıkların birey ve topluma zararları
- Kul Hakkı bilincinin farkında olmak
- Güzel davranışlara Hz. Muhammed’in hayatından örnekler vermek
- Dini anlama ve sorumlulukta aklın önemine dair ayeti örnek vermek
- Evrendeki fiziksel, biyolojik, toplumsal yasaları fark edebilmek
- Hac ibadetinin nasıl ve niçin yapıldığını bilmek
- Hz. Muhammed’in olaylar karşısındaki tutumlarından hareketle onun örnek davranışlarına yönelik çıkarımda bulunmak
- Doğru bilgi ile hareket etmenin davranışlara etkisini bilmek
- Güzel davranışlara Hz. Muhammed’in hayatından örnek verebilmek
- Kader ve Tevekkül kavramlarını açıklamak
- Kötü alışkanlık ve davranışları önlemeye yönelik örnek vermek
- Zekat olarak verilecek malın iyisinden olması gerekliliğini ayet ile eşleştirmek
- Hac ve Umre ibadeti ile ilgili mekanları, kavramları ve farklılıklarını bilmek
- Peygamberin hadisinin örnekliğinde kazandırılmak istenen davranışı fark etmek
- Haccın birey üzerindeki etkisinden hareketle kazanılması gereken davranışı bilmek
şeklindedir.

ORTAK SINAVLARINSONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ


a. Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde
e-Okul Sistemine işlenecektir.

b. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLANMASI


Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI


Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Velisinin yurt dışında bulunduğu sürede öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını Bakanlığa bağlı olmayan yurt dışındaki eğitim kurumlarında gören öğrencilerin, yerleştirmeye esas puanın hesaplanması, ortak sınav puanı ile yurt içinde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları dikkate alınarak hesaplanacaktır.

KKTC’ deki ortaokullarda öğrenim görenlerin yıl sonu başarı puanları, Türkiye’de öğrenim gören öğrencilere uygulanan hükümlere göre belirlenecektir.

6, 7 ve/veya 8’inci sınıf öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin “yerleştirmeye esas puan” hesaplaması aşağıdaki gibi yapılacaktır.

- Üç öğretim yılından bir yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek
hesaplama:

6’ncı sınıf – yurt içi

7’nci sınıf – yurt dışı YEP = ( (YBP6 + ((YBP6 + YBP8) /2) + YBP8) + AOSP )/2

8’inci sınıf – yurt içi

-Üç öğretim yılından iki yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:

6’ncı sınıf – yurt içi

7’nci sınıf – yurt dışı YEP = ( (YBP6 x 3) + AOSP )/2

8’inci sınıf – yurt dışı

Eğitimlerinin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin YEP’i, AOSP’nın ötelenmesiyle hesaplanacaktır.

-Üç öğretim yılının tamamını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:

YEP = (AOSP / 700) x 500

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirmeye esas puan hesaplaması yapılabilmesi için, öğrenciler her iki dönem yapılacak olan ortak sınavlara katılmak zorundadırlar. Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünce yapılan sınavlarda 1’inci dönemde alınan başarılı puan (45 ve üzeri), 2’nci dönem okul tarafından yapılan yazılı puanı olarak kullanılacaktır.

EK PUAN


TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.

Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarı puanının

- Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10′u,
- Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9′u,
- Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8′i,
- Bu etkinliklere katılanlar için de % 7′si
oranında ek puan eklenir.

Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katılıp her iki sınavda da başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecenin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.

Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında ulusal elemelerden geçtikten sonra uluslararası sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir. Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ÖDSGM’ye ibraz eden öğrenciler yararlanabilir.

YEP = (AOSP / 700) x 500

Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar ÖDSGM’de olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde ÖDSGM’ye ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi gereğince dikkate alınmayacaktır.