Tarih 22 Ağustos 2016; saat 11.00, yer Malatya AKP İl Başkanlığı. Malatya AKP Milletvekili Sayın Taha Özhan basın toplantısı yapıyor. “SIKI DURUN”. Bakın Cumhuriyetin vekili neler söylüyor. Aynen, hiçbir düzeltme yapmadan aktarıyorum:
Bu iş böyle bir din eğitimi sorunuymuş, bu iş bir İslam sorunuymuş, böyle bir şey söz konusu değil. Bu işin ne sorunu olduğunu konuşabiliriz. Ne sorunu olduğu da eğer biraz meseleye ciddi yaklaşırsanız bunun cevabı basittir. Bu iş baştan aşağıya, vesayet rejiminin oldukça ilkel, pozitif seküler ideolojisinden kaynaklanmıştır. Bu iş aslında, özünde Kemalizm sorunudur. Yani bu ilkel vesayet rejimi ideolojisi bir yandan PKK’yı büyütmüş, diğer yandan da bu örgütü doğurmuştur. Bunun İslami cemaatlerle bu anlamda doğrudan bir bağlantısı yoktur. Şimdi kalkıp vesayet rejiminin günahını kimse 3-5 senenin içerisinde hayata geçmiş gibi göstermeye kalkmasın. Bu kadar üst düzey rütbelere gelmek için çözüm neredeyse çeyrek yüz yıllık doğrudan bir yatırıma ihtiyacınız vardır. Bu yatırım da Kemalizm koruması altında yapılmıştır. Çünkü orası çok güzel ideolojik bir kamuflaj sağlamıştır. Cami önünde sakallı amca kovalarken; askeriyenin koridorlarında Fethullahçı subaylar fink atmışlardı.

LÜTFEN BU SORULARI CEVAPLAYIN

Sayın vekil, merak ediyorum… Bu konuştukların bireysel düşüncelerin mi? Yoksa AKP adına mı konuşuyorsunuz? Kemalizm’in ne olduğunu daha sonra size anlatacağım. Şimdi siz de aşağıdaki sorularımı cevaplar mısınız?
Konuşmanızda 3-5 yıllık değil 30 yıllık bir süreç gerekli diyorsunuz. Bu 30 yıllık sürecin 14 yılında iktidar kimdi?
Sizler Atatürk Cumhuriyeti’nin nimetlerinden yararlanarak, bulunduğunuz yerlere geldiniz. Bu ülkenin başına gelenlerden Kemalizm sorumlu diyorsunuz. Sizin gelişinizin adını ne koyacağız?
Askeri Şura toplantılarında ihraç edilen (cemaatçi) subay ve astsubaylara yıllarca muhalefet şerhi koyan kimlerdi?
Vekili olduğunuz Malatya’da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan 15 FETÖ’cü derneğe SODES kapsamında 3.252.000 TL aktardınız mı?
FETÖ’nün, lise ve üniversitelerine büyük kentlerimizin en güzel arsalarını kimler peşkeş çekti?
FETÖ’nün iş adamlarından “HİMMET” adı altında haraç topladığından haberiniz yok mu?
Yurtdışındaki FETÖ okulları için yabancı devlet yetkililerine referans mektuplarını kimler verdi?
“Askeri okul koridorlarında, FETÖ’cü askerler fink atıyordu” diyorsunuz. 14 yıldır, ülkeyi kimler yönetiyor?
Rahmetli KAMER GENÇ yıllar önce Meclis kürsüsünden FETÖ’yle ilgili her türlü olumsuzlukları anlatırken, sıra kapaklarına vurarak tepki verenler kimlerdi?
Fethullah Hoca Efendi diye yere göğe sığdıramayanlar kimlerdi?
Bu darbe girişimine halkla birlikte karşı koyan vatansever subaylar, FETÖ’cülerin fink attığını söylediğiniz okullarda yetişmedi mi?
Şu an Suriye’ye yapılan harekatı yöneten Sayın Korgeneral Zekai Aksakallı, koridorlarında FETÖ’cülerin dolaştığını söylediğiniz o okulda yetişmedi mi?
İktidarınız tarafından rektör olarak atanıp, FETÖ’cü diye tutuklananların sayısını biliyor musunuz?
15 Temmuz sonrası AKP Genel Merkezi önüne asılan büyük posterin kime ait olduğunu biliyor musunuz?
Eleştirdiğiniz Kemalizm yerine nasıl bir rejim düşünüyorsunuz?
Siz bu sınavdan geçemezsiniz. Eminim “kandırıldık” deyip, işin içinden çıkarsınız.

BU SÖZLERİYLE HALKI AYRIŞTIRIYOR

Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan; bu AKP milletvekilinin söylediklerine katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız bunu yüksek sesle kamuoyuna açıklayınız. Sizler 15 Temmuz sonrası tüm halkımıza birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparken bu vekil konuşmalarıyla ayrışma yapmıyor mu?
Sayın Kılıçdaroğlu, ülke gündeminin çok yoğunun olduğunun bilincindeyim ama bu AKP milletvekilinin söylediklerinin ne anlama geldiğini Saray ve Çankaya’ya sormalısınız. Bunun peşini lütfen bırakmayınız.
Sayın Kılıçdaroğlu, size yapılan hain saldırıyı da lanetliyorum. Bu aynı zamanda Cumhuriyet’e ve demokrasiye yapılan bir saldırıdır, geçmiş olsun.
SON SÖZ: Okuyan okuduğunu anlamıyor, dinleyen dinlediğini anlamıyor. Geriye ne kalıyor? Hafızın sesi güzelmiş... ALİ ŞERİATİ