Talat Paşa Komitesi’nin Kurucu Başkanlığı’nı KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş yapmıştı. Komite; asılsız Ermeni, Pontus, Batı Anadolu Rum, Süryani soykırım iddialarıyla mücadele etmek üzere gönüllü üyeler ve katılımcılardan oluşan siyaset üstü bir sivil toplum kuruluşu ve düşünce platformu olarak biliniyor. Yeni yönetim, önümüzdeki dönemde ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’da temsilcilikler oluşturacak.

15saygibir15cm

Komitenin başkanlığına getirilen emekli Tümgeneral Ali Erdinç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi ve temel nitelikleri ile Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlılık, temel ilkemizdir. Ulusumuza yönelik her türlü haksız suçlama ve soykırım yalanlarına kararlılıkla mücadele etmek üzere toplumsal uzlaşı ve iş birliği içerisinde hareket etmeyi esas alıyoruz.

15saygiiki12cm

İnsan merkezliyiz ve insanlığın ortak değerlerine bağlıyız. Hiçbir inanç ve düşünce grubuyla ulusa karşı önyargılı değiliz. Bütün barışçı uluslara ve hukuku temel alan düşüncelere karşı saygılıyız. İlim ve akıl rehberimizdir” diyor.

FAALİYETLERİNİ TÜRKİYE’DE YÜRÜTÜYORLAR

Doğu Perinçek Davası’yla birlikte asılsız Ermeni soykırım iddialarıyla mücadele alanında kazanılan cepheyle mücadele alanı da genişleyecek. Ermeni diasporası ise yurt dışındaki faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’de yabancı ülkeler ve bölücü gruplarla iş birliği içerisinde çalışıyor.
Merkezi İngiltere’de bulunan ve Ermeni sözde soykırım iddiaları üzerine maksatlı çalışmalar yürüten, Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen Godimas Enstitüsü’nün Başkanı Ara Sarafyan gizlice Türkiye’ye geliyor, Ankara’nın Ayaş İlçesi’nde Ermenilere ait olduğunu iddia ettiği toplu mezarları arıyor. İstanbul’a bir davet üzerine gelen Prof. Richard Hovhassian, 1850-1930 döneminde Van ve yöresinin Ermeni tarihindeki önemiyle ilgili konferansa katılıyor. Bu akademisyen Bursa, İzmit, Bandırma, Adapazarı civarında 100’den fazla Ermeni köyü olduğunu ve Türkiye deki pek çok kişinin servetinin Ermeni mülkü olduğunu iddia ediyor.

İÇERİDE ALTIMIZI OYUYORLAR

Komite Başkanı Ali Erdinç, bu konuda örnekleri çoğaltıyor ve yapılanları şöyle yorumluyor: “Ermeni diasporası sadece yurt dışında değil özellikle son zamanlarda vatanımızda da bölücü çevre ve gruplarla birlikte sinsice birçok art niyetli faaliyet tezgahlıyor. Ermeni diasporası bir taraftan ‘Türkiye’de Ermeni ve azınlıklara baskı artıyor’ yaygarası yaparken diğer taraftan içeride de altımızı oyuyor.
Bizim, Ermeni ulusu ve özellikle ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımızla ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Ermeni vatandaşlarımız bizim kardeşlerimizdir. Hep birlikte ülkemizin bekası, bölünmez bütünlüğü ve refahı için daha mutlu ve müreffeh bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Ermenistan halkına gelince, tarihi ve bilimsel gerçekler, hukuk ve insanlık değerleri bağlamında her zaman ve her zeminde dost ve kardeş iki ulus olarak yaşamak esas hedefimizdir.”

PEKİ BU ANIT KİMLER İÇİN?

Ali Erdinç, “Türkiye’de altımızı oyuyorlar” demekle haksız da değil. 26 Nisan 2016 tarihinde Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’ne bağlı Aşağıdoluca Köyü’nün Pembelik Baraj Gölü’nün kıyısında inşa edilen anıtın açılışı yapıldı. Açılışa Yunanistan’dan, Fransa’dan Ermeni diasporasının temsilcileri de katıldı. O anıtta şunlar yazılı: “Ermeni soykırımını lanetliyoruz. Armenak Bakırcıyan’ı anıyoruz ve Hrant’ı anıyoruz. 100’üncü yılında Ermeni soykırımı devam ediyor.” Öldürülen gazeteci Hrant Dink’in adını kalkan yapmışlar. Anıt üzerinde ASALA ve PKK’lı teröristlerden Armenak Bakırcıyan, Manuel Demir, Nubar Yanıkyan, Kevork Çavuş, Monte Melkonyan, Antranik Uzunyan’ın da isimleri var.
Monte Melkonyan, Ermeni ASALA terör örgütünün liderlerinden... 1993’te Karabağ Savaşı’na Ermenistan Silahlı Kuvvetleri desteğindeki Ermeni milislerin komutanı olarak katılmıştı. 1980’li yıllarda ASALA örgütü adına Avrupa’da Türk diplomatlara karşı çeşitli saldırılarda bulunmuş ve karıştığı bu cinayetler sonrasında Fransa’da tutuklanmıştı. Ermenistan, bu terörist için anma pulu bile bastırmıştı.
Türkiye, Ermenistan’da yaptırılan ASALA teröristlerine ait sözde anıt mezarların varlığına karşı çıkarken, bu durumu birçok platformda dillendirirken, ülkemizde teröristler için anıt yapılmasına ise seyirci kalınıyor. Komite olmasaydı, bu olaydan haberimiz bile olmayacaktı.
Talat Paşa Komitesi Başkanı Ali Erdinç, “Ülkemize yönelik olarak ileri sürülen asılsız Ermeni, Pontus, Batı Anadolu ve Süryani soykırım iddialarıyla her platformda dünyanın her yerinde mücadele etme azim ve kararlılığındayız. Bu mücadelemizi bir Kuvay-i Milliye ruhu ve anlayışıyla yılmadan ve azimle sürdüreceğiz” diyor.