“Türkiye, Ak Parti eliyle muazzam bir dönüşüm yaşadı. Ak Parti, Kemalist cumhuriyeti demokratik hale getirdi. Türkiye süratle demokratikleşiyor. Kemalist anlayış bunu anlamak istemiyor, Ak Parti’nin ayağını çelmeliyor. Cumhuriyeti kuran zihniyet, müslüman bir halkın demokrat olamayacağına o kadar inanmış ki, demokrasiden ziyade laiklikten dem vuruyor. Ben körü körüne Ak Parti’yi savunmadım, Türkiye’yi dönüştürecek iradeye destek verdim, elbette statükonun yanında yer alacak değilim.”

*

Kime ait bu sözler?
Mehmet Altan’a.

*

Yandaş Star gazetesinin başyazarıyken, yandaş Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda anlatmıştı.

*

“Otoriter anlayışlara boyun eğmeyen Çetin Altan’ı demokrasi ve özgür düşünce adına şükranla selamlıyorum. Demokrasinin temeli, tahammül duygusudur. Bugün mutlulukla ifade ediyorum ki, Türkiye artık ne Çetin Altan’ı 300 kez mahkeme kapılarına çağıran ve düşünceyi mahkum eden Türkiye’dir, ne de Nazım Hikmet’i 12 yıl boyunca hapishanelerde tutan Türkiye’dir. O alıngan, o vehimler üreten Türkiye, artık yerini özgüvene bırakmıştır.”

*

Bu sözler kime ait?
Asrın liderimize.

*

Kültür ve sanat büyük ödülü’nü Çetin Altan’a bizzat elleriyle takdim ederken söylemişti.

*

“Sayın başbakanın konuşması olağanüstü güzeldi, müthiş bir nezaketi, zerafeti vardı. Dünyanın en rafine ülkelerindeki ödül törenlerini aratmayacak mükemmellikteydi. Türkiye’nin dönüşümü, gelişimi açısından beni çok mutlu etti. Türkiye renklendi, çiçek açtı.”

*

Bu sözler?
Gene Mehmet Altan’a ait.

*

Babasına asrın liderimiz tarafından ödül verilirken söylemişti.

*

“Orada bir ödül töreninden daha başka şeyler gördüm. 82 yaşındaki bir yazar konuşurken, bir başbakan, genç bir delikanlı gibi kenara çekilip ayakta dinledi. Çok şey gördüm ama, bunu hiç görmemiştim. Böylesine doğal bir nezaket, böylesine zarif bir saygı... Bu topraklarda rastlanmamış bir sahneydi. Çok etkilendiğimi itiraf edeyim. Bir şeyler değişiyor duygusuna kapıldım, ümitliyim. Yazarları linç ettiren, hapislere attıran başbakanlardan, yazarlara saygı gösteren başbakana gelmek az iş değil.”

*

Peki ya bu sözler?
Ahmet Altan’a ait.

*

Babasına asrın liderimiz tarafından ödül verilince, fetocu The Taraf gazetesinde yazmıştı.

*

“Sayın Altan ailesi, değerli babanızın siz sevgili ailesine veda ederek sonsuz yolculuğa uğurlanışını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Ülkemizin yetiştirdiği müstesna gazetecilerden biri olan babanızın vefatı, memleketimiz için büyük kayıp olmuştur. Duyduğunuz acıyı yürekten paylaşıyor, sabır ve başsağlığı diliyorum.”

*

Bunun kime ait olduğunu biliyorsunuz.
hulusi beye ait.

*

“Sayın” Ahmet’le Mehmet’in babası öldüğünde “sevgili” Ahmet’le Mehmet’e “yürekten” taziye mesajı göndermişti.

*

Netice?
Sayın Mehmet tutuklandı.
Sevgili Ahmet adli kontrolde.

*

altan biraderlerin Mehmet olanı taa en başında doğru tespit yapmış yani... Türkiye hakikaten muazzam bir dönüşüm yaşıyor, Kemalistlerin kafası basmıyor!