İl başkanı Tayyip Erdoğan, 1993’de, “başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucudur, Amerikan emperyalizminin bize tavsiyesidir” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2016’da, “başkanlık sistemi yeni değildir, bizim için gelenekseldir, buna karşı çıkanların genlerinde başkanlık sistemi yok ama, bizim genlerimizde başkanlık sistemi var” dedi.

*

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2007’de, “Bahçeli’nin aktörlük yanı var, bana ip gönderiyor, al idam et diyor, şu anda bir hukuk devletinde yaşıyoruz, idamların müebbet hapse dönüştüğü bir dönemde yaşıyoruz, böyle bir dönemde idamdan bahsetmek, kanunlara ne kadar uzak olduğunun da bir gereğidir, bunlardan haberi yok” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2016’da, “sayın Bahçeli’ye devlet adamlığı nedeniyle şahsım adına teşekkür ediyorum, idamı getirirlerse geri çevirmem, ben onaylarım” dedi.

*

İl başkanı Tayyip Erdoğan, 1991’de, “Güneydoğu sorunu olarak adlandırılan sorun, aslında Kürt sorunudur” dedi. Eski belediye başkanı Tayyip Erdoğan, 2002’de, “Kürt sorunu var dersen, sorun olur, yok dersen, sorun ortadan kalkar, biz böyle bir sorun yok diyoruz” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, 2005’te, “Kürt sorunu vardır, benim de sorunumdur” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2015’te, “kardeşim ne Kürt sorunu yavv, kimse bize yutturmaya kalkmasın, yok böyle bir şey” dedi.

*

İl başkanı Tayyip Erdoğan, 1990’da, “onlar bizi AB’ye almamayı düşünüyor, biz de girmemeyi düşünüyoruz, bunların asıl adı Katolik Hıristiyan Devletler Birliği’dir” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, 2004’te, “hedefimiz AB’ye tam üyelikti, hamdolsun başardık, hamdolsun bizim hükümetimize nasip oldu, bayramımız kutlu olsun, inşallah bu başarılarımız ilerde romanlarda yazılacak” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, 2009’da, “Avrupa Birliği din birliği değildir, medeniyetlerin buluşma noktasıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2016’da, “hiç kusura bakmasınlar, biz AB’nin kapıkulu değiliz, sen yoluna, biz yolumuza” dedi.

*

Ve...

*

Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, 2013’te, “terör örgütünün ortaya çıktığı zamanki Türkiye topraklarıyla, bugünkü Türkiye toprakları arasında ne fark var, eksilme var mı, yok, artma var mı, var, dolgular yapmışız, deniz dolguları, Türkiye 12 bin kilometrekare büyümüş, neresi bölünüyor, koca bir yalan, bölünme falan yok” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, 2016’da, “kimse yalan beyanlarda, yanlış tezviratlarda bulunmasın, başkanlık gelmezse Türkiye bölünür” dedi.

*

Yani?
İl başkanı Tayyip Erdoğan’a göre, cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Amerikan emperyalizminin özentisi, başbakan Tayyip Erdoğan’a göre, cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kanunlardan filan haberi yok, cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a göre, belediye başkanı Tayyip Erdoğan halkı kandırmaya çalışıyor, il başkanı Tayyip Erdoğan’la aynı fikirde olan cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a göre, başbakan Tayyip Erdoğan hiç kusura bakmasın, Tayyip Erdoğan yoluna, Tayyip Erdoğan kendi yoluna... Binali Yıldırım desen, bakan Binali Yıldırım’a göre, başbakan Binali Yıldırım yalan yanlış tezviratta bulunuyor, başbakan Binali Yıldırım’a göre, kendisinin mutlaka gitmesi lazım, kendisi başbakan kalırsa ülke bölünüyor.

*

E bu şartlarda... Tayyip Erdoğan’ı başkan seçmesine seçelim ama, hangi Tayyip Erdoğan’ı seçelim birader?