Kim Jong-nam'ın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki havaalanında uçağa binmek için beklerken zehirlenerek öldürüldüğü sanılıyor.

Endonezya polisi, gözaltına alınan Endonezya vatandaşı Siti Aisyah adlı kadının, bir kamera şakasında rol alması için kendisine para ödendiğini iddia ettiğini söyledi.

320978rywefuhanzna
Polis, Kim Jong-nam'ın yüzüne zehirli bir maddenin sıkıldığına inanıyor.

Endonezya'nın en üst düzey polis yetkilisi Tito Karnavian, yüzlerine su sıkılmadan önce erkeklerin gözlerini kapatmaya ikna edildiği şakanın, iki kadın tarafından daha önce üç ya da dört kişi üzerinde yapıldığını söyledi.

Kim Jong-nam'ın zehirlendikten sonra havalimanında müşaade altına alındığı sırada çekilen bir kare fotoğraf Malezya basınında yer aldı. Kim Jong-nam'ın zehirlendikten sonra havalimanında müşaade altına alındığı sırada çekilen bir kare fotoğraf Malezya basınında yer aldı.


Karnavian gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu şaka üç ya da dört kez yapılmış ve birkaç dolar para verilmiş ve son hedef Kim Jong-nam'ın yüzüne ise zehirli bir madde sıkıldığı iddia ediliyor. Şüpheli, bunun yabancı casusların düzenlediği bir suikast girişimi olduğundan habersizmiş" dedi.

Güney Kore ve Malezya televizyonlarında yayımlanan bulanık bir görüntüde, bir kadın üzerinde "LOL" yazan bir tişörtle koşarken görülüyor.

65576

NE OLMUŞTU?
Çin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’daki havalimanına gelen Kim Jong-nam, check-in yapmak üzere makinelerin önünde sırada beklerken zehirlenerek öldürüldü.

13 Şubat'ta yaşanan olayla ilgili ikisi kadın 3 kişi tutuklandı.

Zehrin Kim Jong-nam’a nasıl verildiği henüz kesinlik kazanmadı olayla ilgili araştırmalar sürüyor.