İngiltere başkenti Londra'da iki ayrı saldırı düzenlendi. İngiltere'deki Londra Köprüsü'nde bir minibüs, yayaların üzerine sürdü. 'Borough Market' bölgesinde ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün kalabalığın arasında daldığı ve ardından araçtan inen kişilerin bıçakla çevredekilere saldırdığı belirtildi.

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şoförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü öne sürüldü.

Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

İNGİLİZ POLİSİ: 6 SİVİL ÖLDÜ

İngiliz Polisi ilierleyen saatlerde yaptığı açıklamada, saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 saldırganında öldürülerek etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca saldırılarda 30'dan fazla yaralı var.

10

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı.

İNGİLTERE BAŞKANI MAY: TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, "Olay terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" dedi. May, sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

ABD Başkanı Trump'ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İngiltere'nin yanındayız" mesajı verdi.

AYRINTILAR GELİYOR...