Ne kamuoyu önünde yapılan konuşmalarda ne de Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasında Gülen'in adını dahi geçirmeyen Trump Yönetimi, papaz Brunson'un iadesinin istendiğini bir de sosyal medyadan duyurdu.

Bizzat ABD Başkan Yardımcısı Pence attığı bir tweet'le, Türk heyetiyle Papaz Andrew Brunson'un durumunun da gündeme getirildiğini kamuoyuna duyurdu.

Beyaz Saray'dan Erdoğan görüşmesine ilişkin yapılan resmi açıklama şöyle:

"ABD Başkanı Donald J. Trump bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelerek iki ülke arasındaki derin ve farklı alanlardaki ilişkileri daha fazla nasıl geliştirilebileceğini görüştü. Başkan Trump, ABD'nin NATO müttefiki olan Türkiye'nin güvenliğine ilişkin taahhüdünü yineledi ve her türlü terörizme karşı birlikte çalışma gereğini ifade etti. Başkan Trump, papaz Andrew Brunson'un hapsedilmesi konusunu da gündeme getirerek, Türk hükümetinden kendisinin iade yoluyla ABD'ye gönderilmesini istedi. Trump, Erdoğan'a önümüzdeki 9 hafta içinde yapacağı uluslararası ziyaretler sırasında kendisini görmekten memnuniyet duyacağını da söyledi."