Uçuş izni verilmediği haberini İstanbul'dan ayrılmadan alan Bakan Çavuşoğlu, ziyareti engellenmesiydi bugün, TSİ 20.00'de Rotterdam'daki Başkonsolosluk konutunda Türklerle buluşacaktı.

Maslahatgüzar çağrıldı


Gelişmeler üzerine Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı.

"BEDELİ AĞIR OLUR" DEMİŞTİ


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'da düzenlemek istediği başkanlık referandumu toplantılarının iptal edilmesi üzerine geri adım atmayarak bugün Rotterdam'a gideceğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu sabah saatlerinde katıldığı canlı yayında, Hollandalı yetkililerin uçuş izni vermeyebileceklerini kendisine ifade ettiklerini belirterek, "uçuş iznimi iptal ederlerse bunun bedeli ağır olur" açıklamasında bulunmuştu.

 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dün ülkesinde siyasi toplantı yapılmasını istemediğini belirterek, "Mesele Hollanda'ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi'ni ya da laleleri görmeye gelebilir. Ama siyasi toplantılar yapmasını istemiyorum" demişti.

Hollanda'dan açıklama: Güvenlik tedbiri


Hollandalı yetkililer uçuş iptali kararının güvenlik endişesi nedeniyle alındığını açıkladılar. Açıklamada Çavuşoğlu'nun sözlerine de değinildi ve "Yaptırım tehdidi çözümü imkansızlaştırdı" denildi.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu: Bugün Hollanda'ya gidiyorum" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda'nın açıkça istemediğini ifade etmesine rağmen bugün Rotterdam kentine gideceğini açıkladı. Çavuşoğlu 'Eğer uçuş izni iptal edilirse bu çok ağır sonuçlar doğurur, ağır yaptırımlar uygularız. Ziyaret nedeniyle tansiyon artacaksa artsın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/mc-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-cavuoslu-bugun-hollandaya-gidiyorum-1727330/"]

BENZERİ 2012'DE YAŞANDI


Beş sene önce dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın petrol ve gaz konferansına katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, benzer bir şekilde Bağdat yönetiminin uçuş iznini iptal etmesiyle engellenmişti.

Yıldız'ı taşıyan uçak son dakikada gelen uçuş izniyle, rotasını Kayseri’ye çevirmek zorunda kalmıştı.

[old_news_related_template title="Hollanda Başbakanı Mark Rutte: 'Çavuşoğlu laleleri görmeye gelebilir'" desc="Hollanda Başbakanı Rutte, toplantıları iptal edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için 'laleleri görmeye ya da müze gezmeye gelebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/880-113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/hollanda-basbakani-mark-rutte-cavusoglu-laleleri-gormeye-gelebilir-1726943/"]