Aynı suçlamayla yaklaşık bir buçuk yıldır New York'ta yargılanan Reza Zarrab davasının dosyasına konan iddianameye Abdullah Happani'nin adı da kondu. Bu şekilde Zarrab davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da sanık olarak Zarrab davasında yargılanacağını ve ek iddianameyle ilgili basın açıklamasını Twitter hesabından duyurdu.

Öte yandan Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre Zarrab davasındaki ek iddianamede aralarında Çağlayan'ın da bulunduğu isimlerin, İran'a uygulanan ambargoyu delmekten 5 yıl, karapara aklamaktan 20 yıl, bankacılık sistemini zarara uğratmaktan 30 yıl olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezasıyla yargılanacakları belirtildi.

resimid_3898512

[old_news_related_template title="Zarrab davasında son gelişme... Atilla bir kez daha başvurdu" desc="ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab'la birlikte dolandırıcılık yapmak suçlamasıyla New York'ta hapse atılan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, son bir kez daha şansını denedi;Atilla, avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede kendisinin Zarrab davasından ayrılmasını istedi ve 'Zarrab'la aynı davada yargılanmak, bana zarar veriyor' diye başvuru yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/atilla.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/zarrab-davasinda-son-gelisme-atilla-bir-kez-daha-basvurdu-1984143/"]

[old_news_related_template title="Reza Zarrab davasında eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sözleri delil oldu" desc="ABD'de Reza Zarrab davasında tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın kefalet talebi başvurusuna başsavcılığın itirazında önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Başsavcılık eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, 2012 yılında Mecliste yaptığı bir konuşmayı delil olarak sundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/zar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/sarraf-davasina-eski-basbakan-yardimcisi-ali-babacan-da-girdi-sozleri-delil-oldu-1968195/"]