Her 8 saatte bir aramıza katılan Cerebral Palsy’li çocuklar birçok arkadaşları gibi zıplayamıyor, koşamıyor veya tekerleme söyleyemiyor; ama hayata sımsıcak gülümsemeyi de ihmal etmiyor. Yaşları 6 ila 13 arasında değişen birbirinden özel 55 çocuk, fizyoterapistleri Ebru Özker’in eşliğinde bir yıl boyunca hazırlandıkları gösterilerini 21 Nisan Cuma günü Özel Metin Sabancı Okulları’nda gerçekleştirdi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda öğrenciler şiir, ront, dans, ritim ve sihirbazlık gösterileri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşadılar. Program, Metin Sabancı Okulları ile Ataşehir genelinde eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan “Hepsi Bir İnci Projesi” kapsamında kardeş okul seçilen Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu’ndan öğrenciler ile birlikte hazırlanan koro gösterisi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

kuzucuklar2

Program ile ilgili konuşan TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin, ’Birbirinden özel 55 çocuğumuz çocuklara armağan olan bu özel gün için çok değerli bir program hazırladılar. Belki daha çok yoruldular, daha çok çalıştılar ama hiç bıkmadan provalar yaparak bugün mükemmel bir program ile karşımızdaydılar. Belki diğer arkadaşları gibi şarkılar söyleyemediler, tekerleme söyleyemediler, zıplayıp koşamadılar ama cıvıl cıvıl bir programla karşımıza çıktılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

CEREBRAL PALSY NEDİR?

kuzucuklar3


Cerebral Palsy; hareketi programlayan, başlatan ve düzenli olmasını sağlayan beyin ve beyinciğin zarar görmesi sonucu oluşan fiziksel engellilik durumudur. Çocukluk döneminin en yaygın fiziksel engelliliği olarak karşımıza çıkan Cerebral Palsy; doğum öncesinde, sırasında veya bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. CP ilerleyici değildir, ancak hayat boyu özel eğitim ve rehabilitasyon gerektirmektedir. Dünya üzerinde 17 milyon insanda görülmekte olan Cerebral Palsy, yüksek ateşten oksijen yetmezliğine kadar birçok farklı sebeple meydana gelebiliyor. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li çocuk dünyaya geliyor.