Maça Kızı'nda 50 TL'ye lahmacundan sonra bu yazın bir başka hiti Çeşme'deki 240 TL'lik hamburger oldu. Alaçatı'da satılan hamburger ördek yağında kızartılmış patates ile servis ediliyor. Hamburgerin içinde ıstakoz eti, cheddar peyniri, havyar ve İtalyan trüf mantarı bulunuyor.

12hp21hp21hp

Bir hamburgere 250 TL verilir mi tartışmaları sürerken yazın yeni trendlerinden biri ise açık hava sinemaları. Bir zamanlar yazın en büyük eğlencelerinden olan açık hava sinemaları AVM'lerin yaygınlaşmasıyla yavaş yavaş ömrünü tamamlarken Sait Halim Paşa yalısında bu geleneği devam ettirenler de var. Giriş ise 150 TL.

atistirmalik

'YAZ AYLARI BOĞAZ'DA YÜKSEK SEZON'


Sait Halim Paşa Yalısı organizasyonundan sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada sinema etkinliğinden iki saat önce açık büfede yemek verildiği (Biletix'te yer alan açıklamada atıştırmalık diye belirtiliyor) ve sınırsız yerli içecek verildiği, müzik dinletisi yapıldığı belirtiliyor. Film sırasınca patlamış mısır ve dondurma servisi de yapılıyor. Firmadan yapılan açıklamada Boğaz'daki 'yemeğin' tek başına 150 TL'lik fiyatın içinde olduğu belirtildi. Öte yandan yaz aylarının İstanbul Boğazı'nda yüksek sezon olduğu vurgulandı.

Maslak Uniq'teki açık hava sineması. Fotoğraf: Depo Photos Maslak Uniq'teki açık hava sineması. Fotoğraf: Depo Photos


Numarasız oturma sisteminin olduğu Sait Halim Paşa'daki açık hava sinemasında oturma düzeni bulunmuyor. 150 TL'yi verdikten sonra her koltuğa oturabiliyorsunuz.

nr2nh21nh2

Boğaza nazır oynayan filmler arasında Hidden Figures, Collateral Beauty, Keeping Up With The Jones ve Hitman's Bodyguard gibi yapıtlar bulunuyor.

nh21nh12nh21w

50 TL'ye satın alınan burger menü ile Nusret fırsatının açıldığı bu yaz aylarında açık hava sinemasına gitmek için illa ki 150 TL ödemeniz gerekmiyor. Daha uygun fiyatlara da bulmak mümkün.

Cemile Sultan Korusu'ndaki açık hava sineması. Cemile Sultan Korusu'ndaki açık hava sineması.


Yaz aylarında AVM'ler de mekanlarını canlandırma peşinde... Aqua Florya AVM de bu yaz 5 Temmuz-6 Eylül arasında açık hava sineması hizmeti veriyor. Filmler ücretsiz.