Apple'ın şu anki hisse değeri 830 milyar dolar civarında. Reuters'ın haberine göre, her yeni iPhone modelinin piyasaya sürüldüğü yıl içinde Apple'ın hisseleri ortalama yüzde 33 değer kazandı.

Apple ilk iPhone modelini 9 Ocak 2007'de tanıtmıştı. Yeni modellerin çıkmasından sonraki yedi yılda Apple hisseleri arttı, üç yılda ise düştü.

[old_news_related_template title="iPhone Türkiye'de ne zaman satışa çıkıyor? (Yeni iPhone özellikleri) iPhone x ne kadar?" desc="iPhone 8 ne kadar, iPhone X özellikleri neler, iPhone PLUS fiyatı ne ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak sorularının cevapları belli oldu. Biz de Apple'ın yeni iPhone modelleri ile ilgili tüm detayları, özelliklerini ve karşılaştırmalarını sizler için derledik..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/iphone-x-iphone-8-ve-iphone-8-fiyatlari-ne-kadar-iphone-8-ozellikleri-iphone-x-ozellikleri-neler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-x-iphone-8-ve-iphone-8-fiyatlari-ne-kadar-iphone-8-ozellikleri-iphone-x-ozellikleri-neler-2010271/"]

Piyasa değeri 13 haneli sayılara çıkan ilk halka açık şirket olabilmesi için Apple hisselerinin yüzde 20 değer kazanması gerekiyor.

[old_news_related_template title="Apple iPhone 7 fiyatlarını indirdi" desc="iPhone telefonlarının yeni serileri dün akşam gerçekleştirilen lansman ile tanıtıldı. Apple yeni ürünlerinde oldukça farklı özelliklere yer verirken, iPhone X'in tasarımı ve yenilikleri dikkat çekti. Yeni telefonların tanıtılmasıyla birlikte iPhone 7'nin fiyatlarında da düşüş yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/ahp21hpph.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/apple-iphone-7-fiyatlarini-indirdi-2009224/"]

Şirketin hisseleri yılbaşından bu yana New York Borsası'nda yüzde 37 değer kazanmış durumda. Apple hisseleri Salı günü 160.86 dolardan kapandı.