Bora ERDİN/Çağatay GÜRÜCÜ- sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on dördüncü gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam etti.

Kılıçdaroğlu geceyi Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanında geçirdi. Kortej saat 08:15'de Sakarya'ya doğru yola çıktı.

 

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

Saat 19:00 - Adalet Yürüyüşü'nün bugünkü son etabı sona erdi. Bugün yaklaşık 20 kilometre daha yol geçilmiş oldu.  Kılıçdaroğlu geceyi Düzce'nin Gömüşova ilçesinde kurulacak kamp alanında geçirecek. CHP liderinin yürüyüşüne yarın sabah 08:00'da devam edecek. Yürüyüşün yarın Sakarya'nın Hendek ilçesi sınırına ulaşacak.

kk

KILIÇDAROĞLU: SOYLU VE HAKLI EYLEMDİR

Saat 17:50 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, "Adalet için gerçekleştirdiğim yürüyüş, hak ve hukuku tanımayanların karalamasıyla kirlenemeyecek kadar soylu ve haklı bir eylemdir" dedi.

kk

Saat 17:46 - İstanbul'a 180 kilometre mesafe kaldı.

Saat 17:45 - Adalet Yürüyüşü'nde 14. günün dördüncü etabı başladı.  Birinci etapta 5,3 kilometre yüründü, Düzce şehir merkezinde mola verildi. İkinci etapta 4,7 kilometre yürünürken, üçüncü etap  ise 5,3 kilometre yol katedildi.

Saat 17: 39 - İzmir Milletvekili Atila Sertel ise yürüyüşün 15. gününde (29 Haziran) 20 kilometre yürünmesinin planladığını söyledi.  Gazetemiz internet sorumlu haber müdürü Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu için adaletin tecelli etmesini isteyen Sertel, Gökmen ve Mediha'n8n gazeteci oldukları için tutuklu olduklarını kaydetti.

1

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEZEK AÇIKLAMASI


Saat 17:30 - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, tezek skandalı için "Düzce Belediyesi'nin bilgisi dışında olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Öte  yandan Düzce'de mola alanına dökülen tezekleri Mersin Yenişehir Belediye tarafından gönderilen temizlik ekibinin temizlediği öğrenildi.

- CHP, MYK'sı sona erdi. MYK sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Bülent Tezcan, 9 Temmuz'da İstanbul'da bir miting yapılacağını açıkladı.

12:30 - CHP, MYK toplantısı için yürüyüşte mola verildi. Toplantının ardından parti sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yapacak. Yürüyüş, öğleden sonra devam edecek.

[caption id="attachment_1912080" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA - Güzergah üzerinde CHP'nin MYK toplantısı yapıldı. FOTO:DHA - Güzergah üzerinde CHP'nin MYK toplantısı yapıldı.[/caption]

12:00- Yürüyüşçüler Düzce çıkışında İhsaniye mevkisine yaklaşırken 'Bozkurt' işareti yapıp Atatürk fotoğrafı taşıyan bir kişi, MHP'li olduğunu, ancak Adalet Yürüyüşü'nü desteklediğini söyledi.

[caption id="attachment_1911982" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

Kılıçdaroğlu, 'Bozkurt' işareti yapan başka bir gençle de bir süre yan yana yürüdü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 14'üncü günün ikinci etabını da tamamlayarak kent çıkışındaki İhsaniye mevkisinde mola verdi.

[caption id="attachment_1911983" align="aligncenter" width="880"]FOTO:DHA - Korteje laf atanüç kişiye polis ekipleri müdahale etti ve bölgeden uzaklaştırılmalarını sağladı. FOTO:DHA - Korteje laf atanüç kişiye polis ekipleri müdahale etti ve bölgeden uzaklaştırılmalarını sağladı.[/caption]

Saat: 10:30 Yürüyüşe katılanlar, 'Hak, hukuk, adalet' sloganları eşliğinde yürüyüşüne devam ediyor.

[caption id="attachment_1911742" align="aligncenter" width="880"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

İlk etabın sonuna doğru Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da 'Adalet Yürüyüşü'ne katılarak Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) lideri Alper Taş ile Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyen Gültekin Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı yürüyüşe 1000 partili ile destek verdiklerini söyledi. Uysal, 2015 yılındaki seçimlerde partinin sloganının da 'Herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için zenginlik' olduğunu hatırlatarak CHP liderinin başlattığı yürüyüşe destek verme kararı aldıklarını ifade etti.

[caption id="attachment_1912755" align="alignnone" width="880"]CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ATATÜRK'ÜN İSİM BABALIĞINI YAPTIĞI VE BURADA DURARAK AYRAN İÇTİĞİ SELAMLAR KÖYÜ'NDE VATANDAŞLAR TARAFINDAN KARŞILANDI. CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ATATÜRK'ÜN İSİM BABALIĞINI YAPTIĞI VE BURADA DURARAK AYRAN İÇTİĞİ SELAMLAR KÖYÜ'NDE VATANDAŞLAR TARAFINDAN KARŞILANDI.[/caption]

Saat: 10:15 - Kortej yeniden yürüyüşe geçti. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun 10 metre önünde yerdeki tabanca mermisinin farkedilmesi üzerine polisler, hemen etrafını çevirip önce fotoğrafını çektiler. Ardından mermiyi yoldan aldılar. Bu sırada basın mensuplarının görüntü çekmeye çalışması sırasında küçük çaplı bir kargaşa yaşandı. Kısa süreli bir duraklamanın ardından yürüyüş normal şekilde devam etti.

ayalaTüm dünyadan 140'a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala da Düzce'ye gelerek korteje katıldı.

Saat 08:15'de yürüyüşe başlayan kortej saat 09:30 sıralarında ilk kısa molasını verdi.

[caption id="attachment_1911589" align="aligncenter" width="880"]Sözcü Gazetesi İstihbarat Şefi Bora Erdin yürüyüşü takip ediyor. Sözcü Gazetesi İstihbarat Şefi Bora Erdin de yürüyüşü takip ediyor.[/caption]


 

KILIÇDAROĞLU YİNE PROVOKASYON UYARISI YAPTI


14. gün etabının başında kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu yine 'provokasyon uyarısı' yaptı. CHP lideri "Yine güzel bir gün. Güneşimiz var. Olağanüstü güzel bir doğamız var.  Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli bir hale daha güzel bir hale geliyor. Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımız hep birlikte alkışlıyoruz. Güzel bir örnek olması için... Adalet adalet adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşe devam edeceğiz. İstanbul'a kadar yürüyüşümüze gülerek eğlenerek devam edeceğiz." diye konuştu.

resimid_3641895

Dün kortej için 12 maddelik provokasyon genelgesi yayımladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu "Her türlü provokasyona da hazırlıklıyız. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Bizi sevgiyle, hoşgörüyle karşılıyan Düzce halkına da teşekkür ediyorum" dedi. CHP lideri bugün öğleden sonra CHP'nin MYK toplantısının da güzergah üzerinde yapılacağını söyledi.

ÇİRKİN PROVOKASYON


Kılıçdaroğlu’nun, geceyi geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanını çirkin bir olaya sahne oldu. Kamp alanına bir kamyondan hayvan gübresi döküldü.  Aracın sürücüsü kaçtı.

 

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?

Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü'nde yedinci gün

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde sekizinci günAdalet Yürüyüşü’nde sekizinci günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu günAdalet Yürüyüşü’nde dokuzuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde onuncu günAdalet Yürüyüşü’nde onuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on birinci gün!Adalet Yürüyüşü’nde on birinci gün!

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on ikinci gün notları...Adalet Yürüyüşü'nde on ikinci gün notları...

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde on üçüncü gün" desc="Tarihi yürüyüşün on üçüncü gün etabı saat 08:30 sıralarında başladı. Provokasyonları önlemek adına da 25 milletvekili kortejin aralarında konuşlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da 'Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddelik genelgeyi' dedi. Sözcü TV de tarihi yürüyüşü adım adım takip ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/onucuncu-gun-kk-iha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalat-yuruyusunde-on-ucuncu-gun-1910427/"]