Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen yağmur İstanbul'da etkisini akşam saatlerinde arttırdı. İstanbul’un birçok ilçesinde etkili olan sağanak yağış yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

 

Sağanak yağış ve rüzgar nedeniyle ana arter ve yol kenarlarında nedeniyle su birikintileri oluşurken akşam saatlerinde evlerine giden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan, yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak korundu; bazıları ise ıslanmamak için tentelerin altına sığındı. Yağmur nedeniyle yollarda bulunan aydınlatma ışıklarına yağmurun şiddeti yansıdı.

s

YAĞMURDAN OLUŞAN ÇUKURA 2 ARAÇ DÜŞTÜ

Şişli Dolapdere caddesindeyse, bir inşaatın altyapısı için açılan çukurun yağmurun etkisiyle derinliği arttı. Derinliği arttan çukura yoldan geçen bir taksi ile belediyeye ait çöp arabası düştü. Durumu gören vatandaşlar hemen araçların yardımına koştu.

s-2

Taksi vatandaşların yardımıyla çukurdan çıkarıldı. Çöp arabasını da çıkarmaya çalışan vatandaşlar başarısız olunca devreye itfaiye ekipleri girdi. İtfaiye ekipleri çöp arabasını çekerek çukurdan çıkardı. Belediye ekipleri olay üzerine çevrede önlem aldı.

[old_news_related_template title="İstanbul aniden 11 derece birden... Meteoroloji uyardı yarın başlıyor! | Son dakika haberleri" desc="Yurdun batısını yağışlar esir aldı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir için özel son dakika uyarısı yayınladı. Haberler kötü bugün öğlen saatlerinden itibaren etkisini artıracak olan sağanak yağış ani sel ve su baskınlarına neden olabilir! Yarından itibaren ise hava aniden soğuyor, yurdun büyük bir kısmına kar geliyor, İstanbul'da ise hava sıcaklığı 3 günde 11 derece birden düşüyor! İşte hava durumu detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/istanbul-soguk-son-dakika.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bugun-saganak-haftaya-kar-meteoroloji-uyardi-aniden-geliyor-son-dakika-haberleri-2135734/"]

HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Atatürk Havalimanı civarında etkisini artıran şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle, çok sayıda uçak havada tur artarken kalkması gereken uçaklar da gecikme yapıyor. İniş ve kalkışlarda 45 dakika ile 1 saat arasında değişen gecikmeler olabiliyor.

resimid_4346037

Bu nedenle THY 'nin Almatİ - İstanbul seferini yapan uçağı başka bir meydana yönlendirildi. Yağmur sonrası oluşan araç trafiği nedeniyle Havalimanı'ndan çıkış yapacak yolcular da, taksi ve karşılayıcılarını beklemek zorunda kaldı.

resimid_4346035

Seferlerin gecikmesi nedeniyle bağlantılı uçuşlarını kaçıran yolcular otellere yerleştirildi. Bu nedenle THY'nin otel desk bankosunda uzun kuyruk oluştu. Ajanslar